E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel çevre düşmanı mı?---

Merkel çevre düşmanı mı?

Merkel çevre düşmanı mı?
16 Kasım 2017 - 11:08 borsagundem.com

İklim Değişikliği Konferansı’nda Almanya Başbakanı Merkel, ülkesinde iklimin korunması için sorumlulukları yerine getirmenin zor olduğunu söyledi

Almanya’nın Bonn kentinde devam eden BM Dünya İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP23) konuşan Başbakan Merkel, iklimin korunmasını gerektiren sorumlulukları yerine getirmenin ülkesinde de ‘pek kolay olmadığın’ söylerken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “İklim değişikliğine seyirci kalmamız durumunda 2100 yılına kadar buradaki bazı halklar dünyada yok olacaklar” uyarısını yaptı.
Başbakan Merkel, dünyada gittikçe artan sel felaketlerine ve kuraklıklara dikkati çekerek, dünyanın korunmasını istediklerini, bu nedenle Paris İklim Anlaşması’nı desteklediklerini belirtti. Almanya’nın iklimin korunması konusundaki sorumluluklarını yerine getireceğini, AB’ye üye diğer ülkelerin de bunun için ciddi şekilde çaba harcaması gerektiğini ifade eden Merkel, “Burada açık konuşmak istiyorum. Bu Almanya’da da pek kolay değil” dedi. Ülkesinin 2020 yılına kadar, 1990 yılındaki emisyon miktarını yüzde 40 oranında azaltmayı hedeflediğini anlatan Merkel, bunun zor bir hedef olduğunu belirtti. Merkel, bu konuda hala yapılacak çok işleri olduğunu da kaydetti.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE DE GÜNDEME GELİYOR

“Kömürden, özellikle de linyitten vazgeçilerek iklimin korunmasına büyük ölçüde katkı sağlanmalı” diyen Merkel, kömür kullanımından nasıl vazgeçilebileceğinin gelecek günlerde somut olarak artışılması gerektiğini, bunu Almanya’daki koalisyon görüşmelerinde de yoğun şekilde ele aldıklarını söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Paris İklim Anlaşması’ndan ayrılacağını açıklamasına rağmen bazı Amerikan eyalet yönetimlerinin iklimin korunmasına katkı sağlama çabalarını da özellikle takdir ettiğini ifade eden Merkel, özel şirketlerin de iklimin korunması çabalarına dahil edilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

MACRON’DAN ÜRKÜTEN AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da konuşmasında, iklimin korunması konusunda zengin ülkelerin iki kat sorumluluğu olduğuna, dünyada emisyonun artmasına bu ülkelerin neden olduğuna işaret ederek, “Bundan özellikle fakir ülkeler olumsuz etkileniyor. İklim değişikliğine seyirci kalmamız durumunda 2100 yılına kadar buradaki bazı halklar dünyada yok olacak” dedi.
İklimin korunması konusunda ABD’nin yarattığı maddi açığın da kapatılması gerektiğini ifade eden Macron, özel şirketleri de bu konuda motive ederek, kendi koydukları hedeflere ulaşmaları gerektiğini belirtti. Macron, 2020 yılına kadar kömür kullanımından vazgeçmek istediklerini ve yeni termik santraller kurmamayı hedeflediklerini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)