E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeksika ile STA için ön anlaşma ---

Meksika ile STA için ön anlaşma

Meksika ile STA için ön anlaşma
18 Aralık 2013 - 03:58 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile konuk Meksika Cumhurbaşkanı Nieto'nun Çankaya'daki buluşmaları sırasında 2 ülke arasındaki anlaşmalara imza atıldı

Türkiye ile Meksika, serbest ticaret anlaşması (STA) imzalamak üzere müzakerelere başlama kararı alındı. Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun Türkiye ziyareti sırasında Çankaya Köşkü’nde yapılan törende, konuya ilişkin olarak iki ülke arasında “serbest ticaret anlaşması müzakerelerine ilişkin çerçeve belgesi” imzalandı.

İmzalar, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Meksika Ekonomi Bakanı İldefonso Guajardo Villarreal tarafından atıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki ticaretin 1 milyar dolar civarında olduğunu hatırlatırken, “Ancak iki ülke arasında daha büyük bir potansiyel bulunduğunu biliyoruz. Bu çerçevede serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlamak konusunda mutabık kaldık” dedi.

Büyük fırsatlar...

Meksika Cumhurbaşkanı Nieto da, Türkiye’nin Asya ve Avrupa’ya açılan bir kapı, kendi ülkesi Meksika’nın da orta, güney ve kuzey Amerika’ya bir giriş kapısı özelliği taşıdığına dikkat çekti ve “İki ülkenin bu özellikleri büyük fırsatlar sunuyor” ifadesini kullandı. İşadamlarından oluşan bir heyetle birlikte gelen Nieto, Türkiye ve Meksika arasında daha fazla yatırım imkanı yaratacak yeni istihdam olanaklarının da gündeme geleceğini belirtti.

Çankaya'da akşam yemeği

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ve eşi Angelica Rivare Hurtado de Pena onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi. Cumhurbaşkanı Gül, Pena Nieto ve eşleri, konukları Büyük Resepsiyon Salonu girişinde karşıladı.

Yemeğe, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve eşi Selma Yazıcı, Meksika'lı bazı bakanlar, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Françis Ricardone'nin de aralarında bulunduğu bazı büyükelçiler, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türk ve Meksika'lı iş adamları ile diğer davetliler katıldı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)