E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'e girebilmek için son 2 gün---

Meclis'e girebilmek için son 2 gün

Meclis'e girebilmek için son 2 gün
09 Şubat 2015 - 10:00 borsagundem.com

10 Şubat öncesi kamuda kulisler ısındı. Bürokratlar, milletvekili aday adaylığı için istifalarını sunmaya devam ediyor

7 Haziran genel seçimlerine 4 ay kala siyasi parti kulislerindeki hareketlilik sürüyor. Bürokratlardan akademisyenlere, din görevlilerinden sendikacılara ve işadamlarına kadar farklı kesimlerden çok sayıda isim, milletvekilliği için koltuğunu bıraktı. Bürokratlarda yoğun ilginin  AK Parti’den yana olduğu gözlenirken CHP’den ise 6 il başkanı aday olmak için istifalarını verdi.

MAHÇUPYAN KESİN GİBİ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe de CHP için öğretim üyeliği görevinden ayrıldı. Elazığ eski valisi Muammer Muşmal MHP adaylığı için merkez valiliği görevinden istifa etti. Adaylık listesinde gayrimüslimlere de yer verecek AK Parti’de Başbakan Davutoğlu’nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti genel başkan yardımcıları Abdülhamit Gül, Yasin Aktay ve Süleyman Soylu ile MKYK üyesi Mazhar Bağlı’nın da adaylık ihtimali oldukça güçlü.  Başbakanlık Müşaviri Hasan Albayrak da AK Parti'den aday olacak isimler arasında. Dün istifa eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü  Mehmet Atalay da  Trabzon’dan AK Parti aday adayı olmak üzere görevi bıraktığını duyurdu. İşte, şu ana kadar istifa eden kamu görevlilerinden bazıları:

İŞTE YARIŞA KATILANLAR

THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban,  Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi  Aydın Er, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, Prof. Dr. Tancan Uysal, Prof. Dr. Ali Akmaz,  Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Selçuk Çebi, Akil İnsanlar heyetinden Erol Göka, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk,  Soma Kaymakamı Bahattin Atçı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)