E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'MB faiz silahını henüz çekmedi'---

'MB faiz silahını henüz çekmedi'

'MB faiz silahını henüz çekmedi'
08 Temmuz 2013 - 19:14 borsagundem.com

MB'nin dolara bugün yaptığı sert müdahalenin ardından uzmanlar ne diyor? Acar Menkul'den Zeynel Balcı Borsagundem.com'a konuştu

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bu sabah yaptığı güçlü ek parasal sıkılaştırma uygulamasına başlanacağı açıklamasının ardından, dolara da sert müdahalelerde bulundu. TCMB ek sıkılaştırmaya gittiği günlerde günde birkaç kez farklı tutarlarda döviz satım ihalesi açabiliyor. TCMB satım yönünde en büyük müdahaleyi 30 Aralık 2011'de yapmış ve 1.87 milyar dolarlık satış gerçekleştirmişti.
TCMB bugün düzenlediği yedi ihalede  toplam 2.25 milyar dolar satış gerçekleştirerek, bir gün içinde en yüksek tutarda satışı gerçekleştirmiş oldu.
MB'nın sert müdahalesinin ardından Borsagundem.com'a konuşan Acar Menkul Değerler Araştırma Müdürü Zeynel Balcı şunları söyledi:
''Merkez Bankası, dolardaki yükselişe satışlarla çok yoğun bir şekilde müdahele etti ve dolar kurunu 1.95 seviyesinin altına itti. Ama müdahelenin büyüklüğüne ve sayısına bakıldığında bunun geçici bir gerilme olup olmadığı konusunda tereddütler var. Merkez bankası faiz silahını henüz çekmiş değil. Piyasada "Hükümetin faiz konusundaki tavrı nedeniyle Merkez Bankası başka alternatifleri devreye sokabilir" şeklinde yorumlar yapılmaya başladı. Bu konudaki merkez bankasının düşüncesini bilemiyoruz ama önümüzdeki günlerde döviz talep devam ederse faiz konusu tekrar gündeme gelebilir. 1.945-1.94 kısa dönemli destek olarak görülüyor. 1.975 ise önemli direnç seviyesi. Yön tayini için 1.94-1.975 bandı izlenebilir.''
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)