E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan yeni açıklama---

MB Başkanı Kavcıoğlu'ndan yeni açıklama

MB Başkanı Kavcıoğlu'ndan yeni açıklama
22 Mart 2021 - 18:08 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, paydaşlarla iletişim kaynaklarının açık tutulacağını vurgulayarak, "Şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkesiyle çalışacağız" dedi.

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ilk mesajını kamuoyuyla paylaştı. Kavcıoğlu, "Ülkemiz güçlü temeller üzerinde yükselecek" açıklamasında bulundu.

Kavcıoğlu açıklamasında "Önümüzdeki dönemde büyük bir özveriyle, yatırım, üretim ihracat ve istihdamı artırıcı sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşturulmasına katkı sağlayacağız" diyen Kavcıoğlu, "Şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkesiyle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

'Ekonomimiz güçlü temeller üzerinde yükselecek'

Kavcıoğlu, şöyle devam etti: 

"Enflasyonda kalıcı düşüş hedefiyle şeffaflık ve öngürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Görevimizi tüm paydaşlarla iletişim kaynaklarını etkin tutarak yürütmeye devam edeceğiz. Ekonomimiz güçlü temeller üzerinde yükselecek. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı artırıcı sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacağız"

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı'ndan döviz kuru yorumu!

JP Morgan’dan Merkez Bankası değerlendirmesi

TCMB'de Başkan değişimi sonrası dolar çıkışta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.