E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMay anlaşmasız çıkış ihtimalinden vazgeçmiyor---

May anlaşmasız çıkış ihtimalinden vazgeçmiyor

May anlaşmasız çıkış ihtimalinden vazgeçmiyor
22 Ocak 2019 - 10:12 borsagundem.com

May, reddedilen Brexit planında değişiklik öneriyor ancak anlaşmasız çıkış ihtimalinden vazgeçmiyor

İngiltere Başbakanı Theresa May, parlamentoda kilitlenen Brexit planı için dün milletvekillerine, 
itirazlara neden olan anlaşmasız çıkış ihtimalinden vazgeçmeyeceğini çünkü yerine önerilen bir seçenek olmadığını söyledi.

May, bunun yerine Avrupa Birliği'nden İrlanda sınırında denetim mecburiyetini ortadan kaldıracak bazı tavizler isteyeceğini bildirdi. İngiltere 29 Mart'ta Avrupa Birliği üyeliğinden çıkacak ancak hükümet ve parlamentoda bloktan çıkışın nasıl olacağı, hatta olup olmayacağı konusunda bile bir uzlaşma yok.

AB ile vardığı Brexit anlaşması geçen hafta parlamentoda ağır bir yenilgiye uğrayan May, anlaşmayı milletvekillerine onaylatabilmenin yolunu arıyor. AB ile bir anlaşmaya varılamazsa, yaşanacak ekonomik şoku hafifletecek geçerli hükümler de bulunmayacak. May parlamento konuşmasında, bir çıkış planı olmadıkça, çıkış tarihini erteleme gibi bir girişimin de mümkün olmayacağını söyledi.

AB kurallarına göre "50. madde" uyarınca yapılmış olan üyelikten çıkış başvurusuyla belirlenen 29 Mart tarihinin ertelenmesini isteyen çevreler var. May, "Anlaşmasız çıkış ihtimalinin bertaraf edilmesi ya 50. maddeyi kullanmak - ki bu referandum sonucunu tanımamak demektir - ya da anlaşmayı onaylamakla olur; zaten yapmaya çalıştığımız da budur" dedi.

AB Sözleşmesine göre üyelikten ayrılmak isteyen bir ülke sözleşmenin 50. maddesi uyarınca başvuru yapabiliyor. May, İngiltere'nin parçası olan Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda arasında gümrük denetimlerinin olmamasını güvence altına alacak olan "backstop" hükümleri konusunda, bu ihtimale itiraz eden milletvekilleriyle uzlaşmak için daha esnek olacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)