E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaskelere reçete şartı---

Maskelere reçete şartı

Maskelere reçete şartı
18 Mart 2020 - 13:17 borsagundem.com

Türk Eczacılar Birliği, korona virüs tedbirleri kapsamında N95, FFP2 ve FFP3 maskelerin reçete karşılığında eczanelerden temin edilmesine karar verdi.

Bazı maskelere reçete zorunluluğu getirildi.

Türk Eczacılar Birliği, korona virüs tedbirleri kapsamında N95, FFP2 ve FFP3 maskelerinin reçete karşılığında sadece eczanelerden temin edileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun 81 ile gönderdiği genelgeyi Eczacılar Birliği duyurdu.

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Hakkı Gürsöz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Covid-19’un pandemik bir hastalık olduğu ilan edilmiştir. Bakanlığımızca Ülkemizde Covid-19’un yayılmasını önlenmesi, ihtiyaç planlamaları ile stok ve tedarik yönetiminin etkin bir şekilde yapılması, ülkemizde ürün erişilebilirliğinin temin edilmesi, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması ve kamu sağlığının korunması amacıyla gerekli tedbirler alınmış ve alınmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda, EN149 standardındaki (N95, FFP2 ve FFP3) maskelerin sadece eczanelerden ve reçete karşılığında verilmesi, reçetelerin gerektiğinde ilgili otoritelerce yapılan denetimlerde ibraz edilmek, talep edilmesi durumunda ise Kurumumuza gönderilmek üzere eczanede muhafaza edilmesi hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim."

İstanbul trafiğinde korona virüs etkisi

Bakan Koca virüsten ilk ölümü açıkladı ve uyardı: 1.5-2 ay direnelim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Biz bu eczacıları18 Mart 2020 19:34

    Akıllı bir şey sanıyorduk.Maskeler daha çok insana ulaşsa,aç mı kalırsınız.Bu tam bir bilimsel sıçış.

  • KEREM KIRBIZLI18 Mart 2020 18:56

    korkmayın başımızda başarı dünya liderlerinden RTE var.ssk yı batıran kemal yoktur.

  • 2222218 Mart 2020 13:31

    dikkatekmekte recete ile olsun  içeriklerine göre

  • : )18 Mart 2020 13:29

    Panik yok, maskeler yeterli stoklarda sorun yokhastanelerde yeterince maske var ; ) Eeee bu ne şimdi ? millet kendini korusun diyorsunuz, koruyucu maske üreten SÜMERBANK yok. keşke olsada SÜMERBANK, 7/24 MASKE ÜRETEREK MİLLETİ mahdur etmeseydi. Hava alanında, yabancıların tebdirlerinde sağlıklı/sağlıksız herkesde maske var. masker herke siçin gerekli ve önemli. Sanki, gaz bombası atımışta, gaz maskesini sadece asker ve sağlık personelıne verecek gibi oldu. ben şimdi hastaneye x rahatsızlığımdan gidecek olsam, maskesiz mi gitmem daha uygun ? normal grip, yada diş, yada bir ağrım yüzüne sağlık kuruluşuna giderken, maskeli gitmek daha iyi deil mi? bu nasıl bir uygulama ?