E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahmut Özer, Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanı oldu---

Mahmut Özer, Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanı oldu

Mahmut Özer, Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanı oldu
06 Ağustos 2021 - 01:57 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk istifa etti. Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanı olarak Ziya Selçuk'un yerine atandı. Öte yandan, üç yeni bakan yardımcısı atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Bakan Ziya Selçuk’un ‘görevden af talebinin kabul edildiği’ bildirilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı.

ÜÇ YENİ BAKAN YARDIMCISI

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına ise Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sabri Şensoy atandı.

MAHMUT ÖZER KİMDİR?

5 Mayıs 1970 yılında Tokat'ta doğan Mahmut Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olmuştur. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yapmıştır. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır. 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yıları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

28 Kasım 2010-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yapmıştır. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği görevlerini de yürüten Özer, 4 Ekim 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine atanmıştır. Halen İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı olan Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali06 Ağustos 2021 16:08

    Sirada kaportacı olabilir bakanlık icin

  • : )06 Ağustos 2021 13:00

    arkadaşarla ODTÜ ye rektör olarak atanır diye iddaya girdik. iddayı kaybettim yaa. tüh.. neyse...  Osman bakanı görevinden azad ister diyede iddamız sürüyor. Başka bir bakanlığa atanmasını düşünüoruz bakalım o tutacak mı. Arkadaiş gçre tarım bakanı olarak göreve devam edecek, ama orman bakanlıgına başka isim atanıp bakanlık 2 ye ayrılacak. bakalım iddamız tutacak mı :D 

  • Mucise Reis ;)06 Ağustos 2021 09:30

     : ) ya arkadaş. yorum yazmaktan bıktım. Yeter be.  Gelen ya istiklal marşı ile oynar, ya andımız ile, yada kitaplardan Atatüğrk resimleri kaldırır, yada Atatürk isimlerini sansürler. Gelen abuk subuk bu işlerle uğraşıp tepeden aferin aferin almak için çalışırsa... bu eğitim sistemide çökmeye devam eder. Gel görki, okuma yazma bilmeyen bir nesil geliyor. 2 yıl dile kolay. Savaş yıllarında bile eğitimi devam ettirmiş, çanakkale de memleketin geleceğimizin . türkiyenin geleceğini,  evlatları şehit vermiş bir milletiz. Hiç mi ders almıyoruz ? .Sadece sansasyonlarla bir kesmin aferinini almak isteyen insanlardan bı halt olmaz. andımız okutmadım aferin. din dersleri şöyle arttı böyle oldu, aferin. Atatürk adı bayramda anmıyoruz aferin, ulen elin çini bile uzayda üs kurdu, 1 tl ye çin malı alırken biz milyonculardan, şimdi robot süpürgeleri, telefonları, bilgisayarları, işmakınaları, gökdelenleri, vb. vb. yapıylr çin. eğitim ile bunları yaptı.  

  • Musa06 Ağustos 2021 08:57

    Aselsan'a atanacak adam milli eğitim bakanı olmuş... :D  :D 

  • İzzet BAŞ06 Ağustos 2021 08:23

    Öğretmenlik  ayakçı mesleği oldu.... Her şehre üç katlı binaya öğretmen yetiştiren üniversite açarsan olacağı bu.... SONRA ülkede her evde öğretmen müsveddesi genç olursa   kalite de olmuyor....HİÇ OLMAZSA ÖĞRETMEN OLSUN  ANLAYIŞI  MESLEĞİN YERLE BİR OLMASINI SAĞLADI......KALİTESİZ EĞİTİM KALİTESİZ TOPLUM.....

  • cergu06 Ağustos 2021 08:02

    eğitimci değil elektrikçi. ortak nokta e sadece

  • Hehe06 Ağustos 2021 05:24

    Yaa bu resmi gazete niye hep gece calisiyor ucan kustan asagi kalir yani yok haaa hem gecelerde hem alemlerde

  • Hakan06 Ağustos 2021 02:02

    Sebeb?