E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahmut Özer: Tüm Türkiye'de 13 Şubat'a kadar tatil edildi---

Mahmut Özer: Tüm Türkiye'de 13 Şubat'a kadar tatil edildi

Mahmut Özer: Tüm Türkiye'de 13 Şubat'a kadar tatil edildi
06 Şubat 2023 - 17:04 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar tatil ilan edildiğini duyurdu.

Saat 04.17'de Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde, saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde deprem oldu.

Depremin vurduğu 10 ilde eğitime de ara verildi. Okullar; Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'da 2 hafta; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis'te ise 1 hafta tatil edildiği duyuruldu.

Ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaptı ve tüm Türkiye'de okulların bir hafta tatil edildiğini duyurdu. 

Okullarda eğitim 13 Şubat'ta başlayacak.

ÜNİVERSİTELER DE KAPALI

YÖK ise yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilmiştir. Bu bölgede yaşayan ve diğer illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere 6-17 Şubat 2023 tarihleri arasındaki sınav ve devam konularında gerekli kolaylıklar sağlanacaktır" dedi.

Google'dan güvenli bölgeler haritası

 

Canlı yayında korku dolu anlar! Şanlıurfa'da bir deprem daha

 

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoca06 Şubat 2023 19:42

    99depremi bir zulum donemini sona erdirdi. Insallah bu da bu zulum donemini bitirir

  • Mucise Reis : (06 Şubat 2023 19:11

    x şehir Büyük şehir belediyeleri. Belediye otobüsleri gerekli. Yarın kalabalık halkın şehirden kontrollü farklı şehirlere, merkez bölgelere nakli için. Kalabalık nufus akrabalarına, yazlıklarına, farklı şehirlere tahliyesi için gerekli... Gidecek yeri olan aileler, farklı yerlere rahatlıkla ulaştırılabilir. yoğunluk merkez şehirlerin otogarlarında azaltılabilir. insanlar deprem olan şehir otogarları yerine farklı otogarlara yoğunluk alınabilir. yollar kontrol altında ve trafık+jandarmalarca kontrol edilebilir durumda. Yarın insanalr özel araşları ile gidecektir. Belediye araçları bu alanda destek çıkmalı. Bu alanda valilikler kaymakamlıklar talep de bulunup bir düzenleme hızlıca olabilir....Deprem bölgesi nufus azalırsa, kontrol ve duzenlemeler hız kazanacaktır. gidecek akrabası vb olan çehirdne gonullu gidecektir. Değrlendirilmeli acilen