E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMahfi Eğilmez’den dolar tahminleri---

Mahfi Eğilmez’den dolar tahminleri

Mahfi Eğilmez’den dolar tahminleri
28 Şubat 2017 - 16:38 borsagundem.com

Ünlü ekonomist Eğilmez, inşaatçıların panelinde borsagundem.com’un ekonomiye dair sorularını cevapladı

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Yapı-Endüstri Merkezi’nce yapı sektörünün önde gelen firmalarının desteğiyle hazırlanan Türk Yapı Sektörü Raporu 2016 verileri Dr. Can Fuat Gürlesel’in sunumu eşliğinde bugün YEM’de açıklandı. Sunum sonrası yapılan panelde Ekonomist-Yazar Mahfi Eğilmez, BloombergHT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran ve Fortune Türkiye Dergisi Yayın Direktörü Cüneyt Toros, raporu değerlendirerek, dünya ve Türkiye ekonomisi ekseninde yapı sektörüne dair 2017 öngörülerini paylaştı.

Panelde konuşan Mahfi Eğilmez, “2016’nın kolay geçmeyeceğini biliyorduk ancak tahmin ettiğimizden de kötü geçti. Piyasalarda yaşanabilecek en büyük şokların, en kötü senaryoların gerçeğe dönüştüğü bir yıl geçirdik. Donald Trump’ın ABD’de başkanlık seçimini kazanması, darbe girişimi, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı alması gibi büyük sürprizler yaşandı. Dünya genelinde tüm sektörlerde beklentilerin altında kalan büyümeler kaydedildi. Bu ortamdan Türkiye de olumsuz etkilendi” dedi.

Panelin ardından borsagundem.com’un sorularını yanıtlayan Mahfi Eğilmez, dolar, endeks ve Türkiye’nin büyümesiyle ilgili çarpıcı yanıtlar verdi. İşte Mahfi Eğilmez’den bomba cevaplar…

Borsagundem.com: Dolar 3.50 TL’ye düşer mi?
Mahfi Eğilmez: Referandumda güçlü bir evet çıkarsa dolar 3.50 TL’yi görebilir. Ama orada çok kalır mı emin değilim. Çünkü Türkiye’nin koşulları orada durmaya pek izin vermiyor. Referandumdan hayır çıkarsa dolar 3.90’a kadar yukarı gider.

-Borsa endeksi 90 binlere dayandı. Sizce endeks 90 bini geçer mi?
-Bakın şöyle bir durum var. Türk Lirası değer kaybettikçe borsa yabancılar için çekici hale geliyor. Çünkü eskiden 100 dolara alacağı hisseyle şimdiki daha ucuz oluyor. Onun için bizdekinin tam tersi dolar yukarı gittiğinde yabancılar geliyor, dolar aşağı indiğinde yavaş yavaş gidiyorlar. Borsa biraz daha aşağı gitse tersine dönebilir. Bakın birde kafalar çok karışık. Bir sürü bilinmeyen olay var. Bu kadar bilinmeyenden doğru bir şey çıkarmak çok zor.

-Yatırımcı bu koşullarda ne yapmalı?
-Çok bir şey önermek istemiyorum ama sanki bu sene altın daha iyiymiş gibi duruyor. Yatırımcılara altın ve Dolar diyorum.   

-Türkiye 2017’de ne kadar büyür?
Bir kere 2016 yılının büyümesi yüzde 2 civarında kalacağını düşünüyorum. Hatta aşağıda bile olabilir. 2017 yılında ise 2.5-3 arası olabilir.

-Trump tozu dumana katarak ABD başkanlık koltuğuna oturdu. Sizce Trump daha ne kadar ileri gider? Ya da etkileri hafifler mi?
-Bence çok hafiflemez.  Benim kendimce tahminim ABD toplumu Trump’u burada çok fazla tutmayabilir. ABD toplumu ya Trump’u kendi sınırlarına çeker ki bence biraz çekiyor gibi. Ya da burada tutmaz ve bunun için demokratik bir ortam yaratır diye düşünüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tesbih adamı01 Mart 2017 18:55

    doğru demiş, dolar-altında kalıp beklemek lazım. piyasada risk çok

  • emre01 Mart 2017 08:38

    evet çıkarsa dolar 6-7 liraya kadar gider..istikrar istikrar diye geçen sene koalisyonu kurdurtmadınız..o günlerde dolar 2,6 - 2,7 şimdi size göre istikrar günlerinde 3,65..başkasına anlat efendi sen onu..kendin bile inanmıyorsun buna banka hesapların dolarla doludur kesin..

  • fatih,islambul01 Mart 2017 08:32

    Erol,,,Göy,,dolar,,,basıyorsun,heralde,,bundan,sonra,dolar,,sezonu,ülkemiizde,,yavaş,,yavaş,kapanacak

  • Erol Göy28 Şubat 2017 21:38

    Referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın paramız değer kaybetmeye devam ederek yıl sonuna kadar 1 dolar 6.70 tl seviyesini görür

  • Mert demir28 Şubat 2017 20:04

    Hizli vifi

  • KILIÇ28 Şubat 2017 17:32

    doların yönü merkez bankasının elinde.faiz artırımna gitse 2.50. bile olur .şimdilik seyirci kalıyor.