E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaden ihalelerine CHP'li tepkisi---

Maden ihalelerine CHP'li tepkisi

Maden ihalelerine CHP'li tepkisi
07 Eylül 2020 - 08:12 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Maden sahaları toplu olarak ihaleye çıkarılıyor. Türkiye delik deşik edilecek. İnsan sağlığı hiçe sayılıyor” dedi

CHP'nin Çevre ve Doğa Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, maden sahalarının toplu halde ihaleye çıkarılıyor olmasına tepki göstererek "Türkiye delik deşik edilecek. Termik santraller ile de çevre katlediliyor, insan sağlığı hiçe sayılıyor. Doğaya karşı bu anlayışa ses çıkarılmamasına, sürecin sessizce izlenmesine isyan ediyorum” dedi.

Deniz Ayhan'ın Sözcü'deki haberinde açıklamalarına yer verilen Öztunç, tüm yurttaşların çevre katliamlarını durdurmak için dava açmalarını da istedi. “Tüm yurttaşlarımızı, bu talana karşı ses çıkarmaya çağırıyorum” diyen Öztunç, şunları söyledi:


Ali Öztunç

HUKUK YOK: “Çevre Kanunu'nda açıkça var. ÇED raporu hazırlaması gereken projelerle ilgili onay, izin, teşvik, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez; bu projeler için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez. Buna rağmen mart ayında 305 adet, temmuzda ise 766 adet maden sahası ihalesi ilanı yapıldı. Torba kanun yapar gibi torba ihalelerle sayısı bine yakın maden sahasını bir anda ihaleye açmanın hukukla bağdaşır yanı yoktur. Yargılama makamlarının, Çevre Kanunu'na aykırılık nedeniyle ivedi bir şekilde bu ihalelerin yürütmesini durdurmalıdır.

HEPİMİZİN GÖREVİ: Çevre Örgütleri tarafından söz konusu ihalelere dava açıldı. Anayasa'nın 56. maddesine göre sağlıklı çevrede yaşamak bir hak; çevreyi korumak tüm yurttaşların ve devletin ödevidir. Bu yükü sadece çevre örgütleri yüklenmiş vaziyette. Bu adil bir durum değildir. Tüm toplum kesimlerinin bu meseleye kulak kabartması, bu mücadeleye sahip çıkması, dahil olması gerekmektedir. Bu nedenle sayısı 40'ı aşkın sivil toplum örgütü tarafından açılan davalara müdahil olunmalıdır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEKERİYE ZİRVETAKI07 Eylül 2020 12:51

    İşte chp yi tam açıklayan bitmişlik senromu düşüncelerine sahip bir parti 21.yüzyıla girecemiz yıllara az kalmasına karşın bitik bir parti.bunların ne kendilerine ne ülkeye nede bizlere faydası olur.yaşları 55 üzerinde olanlar chp iyi tanırlar yoklurlar ülkesi.

  • dogrusu bu07 Eylül 2020 12:43

    Bakınız Kaz dağları ne hale geldi topraklar siyanürle zehirlenip çoraklaştıgı için çiftçi perişan.   

  • $$$ EURO $$$07 Eylül 2020 12:49

    Altını gidip yurtdışından düşmanlarımızdan alalım hemi.senin gibi çürümüş zihniyetler malesef hiç bitmedi yazıklar olsun.

  • tarik07 Eylül 2020 12:34

    Türkiyemizde bir ćok maden var bunlar çikaramaynlarin hiç söz söyleme hakkı yok hele CHP,nin hiç konuşmaması lazım içinde halk olupta halkın yanında duramayan çok beceriksiz bir partidir.

  • TAMİZ KARTALGÖZ07 Eylül 2020 12:24

    Tam bir chp zihniyeti yaklaşımı.maden aranacak yerler delik deşik edilmez ise nasıl maden çıkartılacak.chp nin zihniyeti ülkemizde hiç bir şey yapmayalım yurtdışından alalım.adamların bir tane projesi ve vizyonu varmı.

  • Halic07 Eylül 2020 12:14

    Chp gerçekten ülke düşmanı binlerce şehit var gider pkk ya destek verir türkiye dusamni kimse gider onun ile bir olur maden aranacak bu defa çevre der bunlar neyin kafasında

  • BİR DOST07 Eylül 2020 12:09

    CHP sporluların maden ihalesi alamama itirazı dense daha doğru olur. Adamların bütün hortumları kesildi, doğa mahvoluyor diye böğürmelerinin nedeni de bu,  eğer doğayı düşünüyor olsalardı ağaç dikme kampanyalarında chp sporluları görürdük. 

  • Kamil07 Eylül 2020 11:57

    Özbekistan Cumhuriyeti , Türk Şirketlerini ülkelerinde altın aramaya davet etmiş. Demek ki Türkiye'de altın vb madeni arayabilen Türk Şirketleri var. Da ne mene taaa Kanada'dan gelen şirketlere ihaleler verilir. Hem de cüz'i karşılıkla. Yabancı şirket cebini doldurur, ormanlarımız mahvedip gider. Hala mı uyanmıyoruz ya

  • unutmayacağız07 Eylül 2020 10:39

    AKP zihniyeti ve destekçisi MHP özellikle Bahçeli ülkenin altını üstünü talan ettiriyor, mahvediyor. Yarınlarımızı bitirdiler.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU07 Eylül 2020 12:23

    Ne yapacaksınız bu yapanları asacakmısınız.vatanhaini ve fetöcü seni.

  • ...07 Eylül 2020 08:44

    Manşet yanlış... MAden arazilerine İNSAN  tepkisi olması. akp li hdpli iyi partili mhpli fark etmez. hepsinin tepkisini destekliyoruz. Avrupada yapılmayan arama ve siyanurlu araştırmalar, türkiyede desteklenıyor ve serbestce yapılıyor