E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLufthansa'nın 3. çeyrekte karı 1.47 milyar euro---

Lufthansa'nın 3. çeyrekte karı 1.47 milyar euro

Lufthansa'nın 3. çeyrekte karı 1.47 milyar euro
02 Kasım 2023 - 12:57 borsagundem.com

Alman hava yolu şirketi Lufthansa Grubu, yılın 3. çeyreğinde 1,47 milyar euro kar açıkladı.

Yılın 3. çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Alman hava yolu şirketi Lufthansa Grubu'nun, geçen yılın 3. çeyreğinde ana kazanç göstergesi faiz ve vergi öncesi (FAVÖK) düzeltilmiş karı 1,12 milyar euro iken bu yılın aynı döneminde 1,47 milyar euro oldu.

Yaz dönemi şirket tarihinin en karlı dönemi olurken, Lufthansa gelirleri, Kovid-19 salgını sonrası yüksek talep, daha fazla sefer ve sürekli yüksek bilet fiyatları ile Temmuz-Eylül 2023'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 10,3 milyar euroya yükseldi.

Eurowings, Swiss, Brussels ve Austrian Airlines'ın da sahibi olan Lufthansa, söz konusu dönemde 38,17 milyon yolcu taşıdığını duyurdu. Geçen yılın aynı çeyreğinde 33,33 milyon yolcu taşınmıştı.

Lufthansa, düşen maliyetler ve artan uçuş talebi sayesinde 4. çeyrek için pozitif bir faaliyet sonucu yayınlamayı ve 2023'ün tamamı için 2,6 milyar euronun üzerinde düzeltilmiş kar hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

Lufthansa, İtalyan ITA Hava Yolları'nın azınlık hisselerini satın alıyor

 

Lufthansa ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde zarar etti

 

THY, Lufthansa’yı solladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMYOBAZSEMİH02 Kasım 2023 13:42

    uauhahauhu bizim thy bundan çok kar açıkladı hahahauha gısganıoolaaaaaaaaa koşşşssuuuunnnnn yetişinnnn hassan diil basan aloyo hahuhauhuha