E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLondra yangınında ölenlerin sayısı 30'a yükseldi---

Londra yangınında ölenlerin sayısı 30'a yükseldi

Londra yangınında ölenlerin sayısı 30'a yükseldi
16 Haziran 2017 - 14:35 borsagundem.com

Londra'da yangın faciasında ölü sayısının 30'a yükseldiği açıklandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'dan kara haber geldi. 24 katlı Grenfell Tower'daki yangında ölü sayısının 30'a çıktığı resmen açıklandı. Polisin verdiği bilgiye göre, kurbanlardan biri hastanede yaşamını yitirdi.

Polis açıklamasına göre, ölü sayısının artması bekleniyor. BBC, büyük yangından sonra en az 76 bina sakinine ulaşılamadığını bildiriyor.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Prens William ve beraberindekiler bugün yanan binayı ziyaret etti.

Son mesaj yirmi üçüncü kattan!

Yanan binanın yirmi üçüncü katında oturan İtalyan çiftin ailelerine gönderdikleri son mesaj, yürek burktu. Gloria Trevisan ve Marco Gottardi çifti, alevlerin binayı sarıp üst katlara ilerlemesiyle ölümle yüz yüze geldi. Bu sırada genç kadın, İtalya'daki annesine "Benim için yaptıklarına teşekkür ederim" mesajı gönderdi.

İngiliz basını, mimar olan çiftin üç ay önce Londra'ya taşındığını ve binada yaşamaya başladığını bildiriyor.

Cesetlerin bazıları teşhis edilemeyebilir

Independent gazetesinin baskı versiyonu i, 24 katlı binada 100'den fazla kişinin ölmüş olabileceğini bildiriyor. Gazeteye göre, bu kişilerden bazıları teşhis edilemeyecek durumda.

Andrew Johnson ve Paul Gallgher imzalı habere göre, binada dün de küçük çaplı yangınlar yaşanırken içerdeki koşullar itfaiyenin çalışmasını son derece zorlaştırıyor.

Gazetenin kıdemli muhabiri Cahal Milmo ise Londra'da, yanan dış cephe kaplamasını yapan firmanın altı binanın dış cephesini daha kapladığını bulunduğunu yazdı. Dış cephe kaplamalarının Avustralya'dan Fransa'ya kadar çok sayıda ülkede yangınlardan sorumlu tutulduğunu belirten Milmo, görgü tanıklarının yangının yayılma hızını dış cephe kaplamasına bağladığını aktardı.

Gazeteye konuşan bir inşaat hukuku şirketi, ülkede 4 bin binanın yanan Grenfell apartmanındakilere benzer malzemelerle kaplandığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)