E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLondra ve Paris borsalarına yeni rakip---

Londra ve Paris borsalarına yeni rakip

Londra ve Paris borsalarına yeni rakip
25 Mayıs 2021 - 16:54 borsagundem.com

Hisse işlem grubu Euronext’in Borsa Italiana’yı satın almasının ardından, UBS bu yeni borsanın Londra ve Paris’e rakip olma potansiyeli olduğunu açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası UBS’ten yapılan açıklamada, hisse işlem grubu Euronext’in Borsa Italiana’yı satın almasının, kısa ve uzun vadede büyüme potansiyeli olduğu söylendi. Aynı zamanda şirketin hisselerinin %15’in üzerinde artış göstermesi bekleniyor. Londra ve Frankfurt’taki borsaların kilit rakibi Euronext’in hisseleri, pazartesi günü UBS’ten yapılan açıklamanın ardından %3’e yakın yükseliş gösterdi.

Euronext Amsterdam, Paris, Dublin, Lizbon, Milano, Oslo ve Londra’daki borsaları işletiyor ve yaklaşık 1,900 şirket listelenirken, piyasa değeri 6,23 trilyon dolara ulaşıyor. Nisan ayının sonunda Euronext, İtalya’nın Milano’da bulunan borsası Borsa Italiana’yı London Stock Exchange Group'tan 4,3 milyar euroya satın aldı. Barrons’s’un haberine göre, iki grup 2020’nin eylül ayında müzakerelere başlamış ve LSE düzenleyici baskılar nedeniyle satışa zorlanmıştı.

Borsa Italiana’nın satışının bir parçası olarak Euronext aynı zamanda İtalya’nın kamu borçlarının büyük bir bölümünün işlem gördüğü MTS’yi de satın aldı. Aynı zamanda önde gelen çeşitli varlıkların işlemlerinin yapıldığı CC&G’de satın alımın bir parçası oldu. UBS pazartesi günü Euronext hisseleri için ‘al’ sinyali verdi ve hedef fiyatı 92 eurodan 100 euroya çıkardı. borsagundem.com'un derlemesine göre hisseleri şimdi 86,50 euronun üzerinde işlem gören şirketin hisselerinin %15’in üzerinde yükseliş göstermesi bekleniyor.

UBS kısa vadede Euronext’in Borsa Italiana’nın satın alımıyla birlikte 45 milyon euroluk hedefine ulaşacağını, bunun da beklenenin üzerindeki gelir büyümesini destekleyeceğini söyledi. UBS şirketin 2021-2023 yılları arasında hisse başı gelir tahminlerini de %7’den %12’ye yükseltti. UBS Analisti Michael Werner, “Euronext son dönemdeki satın alımlarında hedeflediği maliyet sinerjisine ulaşmayı başardı” dedi.

Açıklamasının devamında, “Euronext aynı zamanda satın aldığı borsaların piyasa değerini de yükseltiyor” ifadesini kullandı. Buna ek olarak İsviçre bankası grubun uzun vadede gelirlerini %10 oranında yükseltebileceğini de söyledi. Euronext ilk takas odası alımını CC&G ile yaptı ve Werner grubun önümüzdeki üç ila beş yılda bu alanda ilerlemesini bekliyor. Analist, “sabırlı yatırımcıların ödüllerini alacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

UBS Euronext’in Avrupa borsalarında tercihleri olduğunu söyledi ve grubu LSE ve Deutsche Boerse’nin önünde gördüğünü açıkladı. UBS Euronext’in hisselerini satın almak için doğru zaman olduğunu ve yatırımcılara hem kısa hem de uzun vadede fırsat sağlayacağını söyledi.

JP Morgan, tercihini ABD tahvillerinden yana kullanıyor

 

Hisse yatırımlarında değerlendirilmesi gereken 5 faktör

 

Kovid sonrası sektörlerin yol haritaları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen29 Mayıs 2021 20:06

    İtibar ve Deutsche Bank, Volkswagen (VW) ve dürüstlük gibi yan yana gelemeyecek iki kelime. BaFin (Alman BDDK sı) kontrolündeki WireCard ve GreenSill Bank'ın milyarlarca Avro'luk batışlarından sonra Almanlarla iş yaparken değil iki, beş kez düşünmek gerek.