E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLME'de bakır geriledi, SHFE'de rekor kırdı---

LME'de bakır geriledi, SHFE'de rekor kırdı

LME'de bakır geriledi, SHFE'de rekor kırdı
08 Nisan 2024 - 07:55 borsagundem.com

Londra bakır fiyatları, ABD'nin daha az faiz indirimi beklentisinin yatırımcı güvenini olumsuz etkilemesiyle düşerken, Şanghay bakırı tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, önceki hafta %5,2 artış kaydettikten sonra bugün %0,6 kayıpla 9.273,50 dolar/tona geriledi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs ayı bakır kontratı, %2,1 artışla 75.170 yuan/ton (10.394,94 dolar) gibi rekor bir seviyeye ulaştı ve perşembe ve cuma günkü tatilin ardından Londra fiyatlarındaki kazanımları yakaladı.

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi umutları ve zayıf dolar, Londra bakırını geçen Perşembe günü 14 ayın en yüksek seviyesine yükseltmişti.

Ancak Cuma günkü güçlü istihdam verileri, dünyanın en büyük ekonomisinin geçen ay beklenenden daha fazla istihdam yarattığını gösterdi ve bu da Fed'in yakın vadede faiz oranlarını düşürmek için acele etmeyebileceğini gösteriyor.

Dolar bugün Asya işlemlerinde güçlü ancak yatırımcıların ABD enflasyon verilerini beklemesiyle zayıf kaldı.

Demir cevheri, teşvik ve tatil sonrası yeniden stoklama beklentisiyle arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de çelik endüstrisini desteklemeye yönelik potansiyel önlemler ve tatil sonrası yeniden stoklama dalgası beklentileriyle desteklendi.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Eylül vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,85 artışla 773,5 yuan/ton (106,94 dolar) seviyesinde tamamladı.

Singapur Borsası'nda Mayıs demir cevheri referans göstergesi, %4,63 artışla 102,9 doalr/tona yükseldi.

Singapur endeksi, Pekin'in geçen Çarşamba, 2024'te ham çelik üretimini yönetmeye devam edeceğini açıklamasının ardından Çin piyasalarının resmi tatil nedeniyle kapalı olduğu 4-5 Nisan işlemlerinde %1 düşmüştü.

Analistlere göre çelik stoklarının yüksek kalması nedeniyle talepteki toparlanmanın devam edip edemeyeceğini izlemeye değer.

DCE'de koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %1,89 ve %1,85 düştü.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda çelik göstergeleri karışıktı. İnşaat demiri %0,2, paslanmaz çelik %1,71 arttı, sıcak haddelenmiş rulo yatay seyrederken, filmaşin %0,13 düşüş yaşadı.

Çin Merkez Bankası'ndan 500 milyar yuan büyüklüğünde kredi programı

 

Altın rekora doymuyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)