E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLityum üreticilerinden arz uyarısı---

Lityum üreticilerinden arz uyarısı

Lityum üreticilerinden arz uyarısı
23 Haziran 2023 - 09:32 borsagundem.com

Lityum üreticileri, global arzın elektrikli araç talebini karşılayamayacağı konusunda uyardı.

Lityum üreticileri, maden ruhsatlarındaki gecikmeler, personel sıkıntısı ve enflasyonun, dünyanın agresif elektrifikasyon takvim hedeflerine ulaşmaya yetecek kadar batarya metali tedarik etme kapasitelerini engelleyebileceği konusunda giderek daha fazla endişeli görünüyor.

Bir zamanlar esas olarak seramik ve farmasötiklerde kullanılan niş bir metal olan lityum, Stellantis, Ford ve diğer otomobil üreticilerinin agresif elektrikli araç planları göz önüne alındığında artık dünyanın en çok talep gören metallerinden biri.

Lake Resources'ın başkanı Stu Crow, "Batarya şirketlerinin (lityum) hammadde güvenliğine sahip olmadığı bir kriz durumuyla karşılaşabilirsiniz. Gördüğümüz panik ile sektörün arzını güvence altına almaya çalışmanın çılgınca faaliyeti arasında bir kopukluk var" dedi.

Bu hafta, Lake Resources, elektrik tedariki ve diğer lojistik endişelerini gerekçe göstererek Arjantin'deki Kachi lityum projesinin ilk üretimini üç yıl erteleyerek bir proje erteleme duyurusu yapan en son lityum şirketi oldu.

Sert yükselen lityum fiyatları düşüş eğilimine girdi

 

Çin'de lityum iyon pil üretimi artıyor

 

En çok kazandıran metal lityum

 

Çip krizinin ardından yeni kriz lityum krizi

 

Elektrikli araçlara talep lityumu zirvede tutuyor

 

Elektrikli araçlara talep yükseliyor; Lityum bir ayda yüzde 177 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)