E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıLikidite bolluğu piyasaları desteklemeye devam ediyor---

Likidite bolluğu piyasaları desteklemeye devam ediyor

Likidite bolluğu piyasaları desteklemeye devam ediyor
05 Ocak 2023 - 09:38 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Risk iştahındaki toparlanma devam ediyor. Piyasalardaki likidite bolluğunun devam etmesiyle endeksler her fırsatta yükselişe yönelme arayışına girdiğini söyleyebiliriz. Dünkü yükselişlerde Çin’in açılması ve Avrupa tarafındaki enflasyonun yumuşaması etkili oldu. Öte yandan Fed tutanaklarında ise %2’lik enflasyon hedefi vurgusu devam etti.

ABD endeksleri %0,75’e varan yükselişle günü tamamladı. ABD vadeliler negatif tarafta işlem görüyor.
Avrupa endeksleri %2’yi aşan yükselişle günü tamamladı. Değer kazanımlarında teknoloji ve perakendecilik hisseleri ön plana çıkarken petrol fiyatlarındaki geri çekilme ise enerji hisselerini baskıladı. Bölge endekslerindeki iyimserlikte Avrupa’da işlem gören doğalgaz vadelilerinin 70€’ya kadar düşmesi, Almanya’dan sonra İtalya’da da enflasyonda geri çekilme gerçekleşmesi ve PMI verilerindeki toparlanma piyasalardaki olumlu havayı destekledi.

Asya endeksleri güne teknoloji hisseleri önderliğinde %1’i aşan yükselişle işlem görüyor. Çin’in açılma sürecinin hızlı bir şekilde devam etmesi piyasaları destekleyen önemli unsur olamaya devam ediyor.
BIST100 Endeksi dünü 103,00 (% 1.83) puanlık düşüş ile 5.523 seviyesinden ve 125.049 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da kâr satışları derinlik kazanmaya başladı. Piyasa gelen satışları karşılamakta zorlanırken genele yaygın bir satıştan söz etmek mümkün. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 294$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. Bu seviye üzerinde kaldığımız sürece 300$ direncini takip ediyor olacağız. Olası geri çekilmelerde ise 290$ desteğini ön plana çıkabilir.
Bugünün veri akışında ADP tarım dışı istihdam, devam eden işsizlik başvuruları ve Euro Bölgesi’nden ÜFE yer alıyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklentisindeyiz.

Borsada iki sektör öne çıktı

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Kartonsan ve Safkar Soğutmacılık sorusu

 

Piyasalarda pozitif hava

 

Borsada hacmin yüzde 30,8’i beş hissede

 

Risk iştahını faiz kararları şekillendirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)