E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLetterOne, Turkcell yönetiminde 4 ismin değiştirilmesini talep etti---

LetterOne, Turkcell yönetiminde 4 ismin değiştirilmesini talep etti

LetterOne, Turkcell yönetiminde 4 ismin değiştirilmesini talep etti
05 Ocak 2022 - 19:37 borsagundem.com

Turkcell, IMTIS Holding tarafından şirkete gönderilen mektupta, 4 yönetim kurulu üyesinin görevinden azledilerek, yerlerine yeni atamalar yapılması talebinde bulunulduğunu duyurdu

Turkcell (#TCELL), hissedarlarından LetterOne'a ait IMTIS Holdings SARL tarafından 4 Ocak 2022 tarihli bir mektup alındığını ve mektubun içeriğine dair Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama gönderdi.

Açıklamaya göre Rus milyarder Mikhail Fridman'ın yönettiği LetterOne mektupta, yüzde 5'ten fazla hisse sahipliğine dayanarak Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından aday gösterme veya oy imtiyazı kullanılmaksızın atanmış olan dört yönetim kurulu üyesinin azledilmesi ve yerlerine yeni aday seçimi konusunun bir sonraki Genel Kurul'da görüşülmesi talebinde bulundu.

Turkcell'in açıklamasında ayrıca, "Şirketimiz Genel Kurul sürecinde tabi olduğu mevzuat, düzenlemeler ve iç süreçlerimiz kapsamında, her genel kurul öncesinde olduğu gibi, ilgili bildirim ve açıklamaları yapacaktır" denildi.

Turkcell'in %26,2 oranında payı Türkiye Varlık Fonu'nun elinde bulunuyor. LetterOne ise şirketin TVF'den sonra %19,8 pay oranıyla en büyük ikinci ortağı konumunda. 

BİST, volatil seyreden 4 hissede tedbir kararı aldı

TCMB'nin ihracatçılarla yaptığı toplantının detayları belli oldu

Turkcell’de güçlü finansallar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 80,95
En Yüksek: 81,80
En Düşük: 80,40
Değişim 0,19 %
FK: 14,19
PD / DD: 1,46
İşlem Hacmi 2.831.814.699
Toplam Adet: 34.950.463
Ağırlıklı Ort.: 81,13
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)