E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov Afrika turuna çıkıyor---

Lavrov Afrika turuna çıkıyor

Lavrov Afrika turuna çıkıyor
23 Temmuz 2022 - 17:30 borsagundem.com

Siyasi ve askeri mevzuların hiçbir şekilde durağanlaşmadığı Rusya'da Dışişleri Bakanı Lavrov, güneyde bazı temaslarda bulunmak üzere Afrika gezisine çıkacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, beş günlük Afrika ülkeleri gezisine çıkacağını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Sputnik’e demecinde beş günlük Afrika ülkeleri gezisine çıkacağını söyledi. Bakan, uluslararası ve bölgesel gündemler ile ikili işbirliği konularını görüşeceği Mısır, Etiyopya, Uganda ve Kongo Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek.

Lavrov, Rusya’nın Afrika ülkeleri ile SSCB dönemine dayanan uzun süreli ve iyi ilişkilere sahip olduğunu ve Moskova’nın son yıllarda Afrika kıtasındaki pozisyonunu aktif olarak güçlendirdiğini kaydetti.

Lavrov'dan Ukrayna açıklaması: Donbas ile sınırlı kalmayacak

Fitili Lavrov ateşlemişti: İsrail ve Rusya arasında yeni kriz!

Rusya'dan açıklama: 4146 tank ve aracı yok ettik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR KIZILBÖLÜK23 Temmuz 2022 21:18

    Rusya ve Türkiye ittifak yapar ise Türkiye kendisini güvenlik olarak şemşiye edinmiş olur, yoksa abd ve ab ülkeleri bundan sonra da yüzbinlerce askerimizi ve vatandaşımızı yine şehit edecekler belkidi ülkemizi içten hain dostları vasıtası ile parçalayacaklardır.