E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde deflasyon tepkisi---

Lagarde deflasyon tepkisi

Lagarde deflasyon tepkisi
21 Ocak 2014 - 07:49 borsagundem.com

Ekonomistler, IMF Başkanı Lagarde'ın deflasyona dikkat çekmesine tepki gösterdi

IMF Başkanı Christine Lagarde, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada deflasyonun küresel ekonomi için enflasyondan daha büyük bir tehdit olduğunu söyleyerek deflasyonu bir canavara benzetmişti. Buna karşılık, Reuters'ın konuyla ilgili görüşlerini aldığı 150'den fazla ekonomist, önümüzdeki dönemde gelişmiş piyasalardaki tüketici fiyatlarında düşüş öngörmedi. Investec Başekonomisti Philip Shaw, "Bizce deflasyon riski abartılıyor. Sürekli olarak Japonya örneği veriliyor ancak Japonya'nın 1990'lar ve 2000'lerde deflasyon geçirdiği dönemde mali kurumları çalışmaz hale gelmişti. Gelişmiş ekonomilerin çoğunda durum böyle değil" şeklinde konuştu. Euro Bölgesi'nde sermeye akışlarının az olduğunu ve bazı bankaların yeniden sermayelendirilmeye ihtiyaç duyabileceğini kabul eden Shaw, yine de durumun 15 yıl öncesinin Japonya'sına göre daha sağlıklı olduğunu söyledi.

'MB'LERİN AZALAN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR'

HSBC Başekonomisti Stephen King ise, "Düşük enflasyon oranları, sıradışı yöntemlere başvuran merkez bankalarının azalan gücünü gösteriyor. Artık açıkça biliniyor ki merkez bankalarının aldığı sıradışı tedbirler reel ekonomiden çok finansal varlık piyaslarına yaradı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)