E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinLaboratuvarda üretilen et 2018’de sofrada---

Laboratuvarda üretilen et 2018’de sofrada

Laboratuvarda üretilen et 2018’de sofrada
03 Mart 2018 - 09:36 borsagundem.com

Bilim insanları laboratuvarda üretilen etin bu yılın sonunda lokantalarda satışa çıkacağını duyurdu

Dünya, 2013’ten beri laboratuvarda yapılacak etin tadına bakmayı bekliyor… İlk olarak 2013’te gündeme gelen ve o günden beri insanlığı kurtaracağından bahsedilen laboratuvar yapımı et ile ilgili İngiltere’nin çok okunan platformlarından Independent’ta bir haber yayınlandı. Doğaya salınan zararlı sera gazlarını %96 oranında azaltması beklenen bu laboratuvar yapımı etin küresel ısınma ve açlık başta olmak üzere birçok sorunu ortadan kaldırması bekleniyor.

Hiçbir hayvanı öldürmeden suni olarak yetişitirilmiş dokular ve başlangıç için de bir hücreyle çok fazla ürün üretilebileceğini açıklayan uzmanlar buna “temiz et” adını verdiklerini dile getirdi. ABD merkezli CNN’e konuşan temiz et üretim şirketi JUST’ın CEO’su Josh Tetrick, “Tavuk nugget, sosis, kaz ciğeri gibi ürünler ABD ve Asya’daki lokantalarda 2018’i bitirmeden karşımıza çıkacak” derken, Guardian’a verdiği bir başka demeçte ise “En büyük sorunlarımız iletişimde ve regülasyonda karşımıza çıkıyor” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın ilk suni hamburgerini geliştiren Hollanda’daki Maastricht Üniversitesi’ndeki laboratuvarda kurulan Mosa Meat de Tetrick’i onaylıyor. Kurumun baş bilim insanı Profesör Mark Post, regülasyonun ciddi bir sorun olduğunu söylerken, “3 yıl içerisinde raflara çıkabiliriz. Regülasyon süreci ve onay almak cidden bizi zaman anlamında geri götüren bir durum” dedi.

ABD’de bulunan gıda teknolojileri şirketi Memphis Meats, şu anda 450 gram dana eti geliştirmek için 2400 dolar harcıyor fakat teknolojinin gelişmesiyle birlikte fiyatların da ciddi anlamda düşeceği ve markanın 2021’de ilk ürünlerini pazara sunacağı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sevindirici haber 😂03 Mart 2018 23:31

    Hükümet de yapay et ithal eder.Bedava 300 koyun projesinden de kurtulmuş olur.

  • erol g.03 Mart 2018 22:43

    İnsanlar et elde etmek için davar kümes hayvanları beslemese avcılık yapmaya devam etse yeryüzünde davar/kümes hayvanlarının nesli çoktan tükenirdi NEDEN İLK ADEM'İ İLK İNSAN SAYIYORUZ ? TARIMLA UĞRAŞIP HAYVAN BESLEDİĞİ İÇİN OĞULLARINDAN BİRİ OLAN HABİL TARIMLA UĞRAŞIYOR KABİL HAYVAN BESLİYORDU

  • Hasan S.03 Mart 2018 20:33

    Suni etten bahsediliyor. Yakında suni İnsan yapmaya da kalkarlar. Siz de kalkmış helal mı haram mı diye tartışıyorsunuz. Yaratanlığa soyunarak evrenin yaratılışına meydan okuyan ve evreni yok etmeye doğru adım adım götüren bu sözde bilim adamlığına soyunmuş ukalaların ne yaptığının farkında değilsiniz herhalde. Suni et yemenin doğal bir şey olduğunu bu kadar kolayca kabullendiniz mi? Bilim adamı diye geçinenlerin peşinden sorgusuzca gidiyorsunuz. Helal mi haram mı? Buradaki asıl mesele bu muydu yani?

  • KARTALAĞABEYLİ03 Mart 2018 17:00

    HALA ANLAMAYAN VAR MI? DÜNYADA TERÖRİZMİN EVRİM DEĞİŞTİRDİĞİNİ AKABINDE SEKTÖR BAZLI YAPILAŞTIĞI ,TİÇARİ FALİYETLERE DAYALI BİLİMİ DE AMAÇLARINA ALET ETTİĞİNİ , İNSANLIK SUÇU İŞLEDİKLERİNİN FARKINDA OLMAYAN VAR MI?VE BUNADA ORTAK OLAN BIRÇOK SİYASİ LİDER VAR GÜNÜMÜZDE

  • KARTALAĞABEYLİ03 Mart 2018 16:54

    KENDİLERİNİN ORGANİK ÜRÜN TÜKETİMİNİ SAĞLAMAK İÇİN TİÇARİ YAPAY ÜRÜN ÇIKARANLARIN BİLİM ADAMI OLMASININ İMKANI VE İHTİMALİ VARMIDIR?

  • KARTALAĞABEYLİ03 Mart 2018 16:35

    BU BİLİM DEĞİL VE BUNLARDA BİLİM ADAMI HİÇ DEĞİL HEPSİ FÖRS LEYDİ İNSANLIK KATİLİ

  • Okie Dokie03 Mart 2018 14:52

    Et olsun da isterse domuz eti olsun. Yeriz. Sorun yok.

  • Mahallenin Delisi03 Mart 2018 13:44

    ...(önceki cevabımın devamı) Kimse et yiyemediği için aç değil. Kapitalizmin kölesi olup, hayvancılık, tarım kısacası çiftçilik yapılmadığı için insanlar aç ya da böyle kapitalistlerin GDO'lu yemlerini yiyor. İfademde yanlışlık yok! Sana et diye sulacak olan onların gözünde YEM'dir. Bu durumda senin emekçi, gariban, aç dediğin insanlar onların gözünde ne oluyor? Et=YEM İnsan=?

  • He haci03 Mart 2018 14:38

    Buradaki mevzu gıdadan ziyade insanların haram helal ayrımında tabulaşmış, dogma ayrıntılara bakarken aslında islamin esas olarak öncelik verdiği adil toplum kuralları ve kulhakkının es geçilmesi.

  • Mahallenin Delisi03 Mart 2018 13:43

    "He Haci" inancını gereği soru soran vatandaşı neden eleştiriyorsun? "..garibanın, emekçinin aç kalması..." güzel güzel yazmışsında bunlar Kapitalist sistemin derdi mi? Ya da açlık olmasın diye mi yapay et ürettiklerini sanıyorsun? Ya da haberde geçen sera gazlarını azaltmak olduğuna mı kandın? Senin hakkını savunduğun gariban emekçi vs. içinde çoban, kasap, yem sanayi çalışanı, çiftçi vs. yok mu? Senin aç dediğin kişiler haberde geçen "kaz cigeri" ile mi açlığını giderecek? ABD değil mi Sürdürülebilir İklim Anlatlaşmasından çekilen? ABD değil mi nükler başta olmak üzere savaş sanayi ile dünyayı silahlandıran? Canlı hayvanların sera gazları mı onların dünyayı kaaso sürükleyerek sattıkları bombalar mı daha zararlı? Kapitalizmin hep daha fazla kar arzusu ile sera gazları üzerine gerekli önlemleri almadan üretim yapan fabrikaları mı? İnsanlar yaradılıştan gelen masumiyetlerini koruyabilse bu dünyada kimse aç ve açıkta kalmaz...

  • demirkan 03 Mart 2018 13:18

    YEM İTHAL ETMEYİZ CARİ AÇIĞIMIZ DÜŞER. KURBANDAN KURBANA ET YİYEN İNSANLAR VAR. KİM YİYOR BU ETE?. ASLAN GİBİ HERGÜN ETMİ YİYOR BU İNSANLAR.? İTHAL EDİLİYOR TEŞFİKLER VERİLİYOR YİNE DE YETMİYOR.

  • Mahallenin Delisi03 Mart 2018 13:04

    Akıllılar yesin! Ben benim gibiler inşaatlardan arta kalan meralarda semiren koyun, koç, dana, düve, keçi vs. ile GDO'lu mısırlarınızla beslenmeyen tavukları ve yumurtalarını yeriz.Sizinki size bizim ki bize temiz.

  • ...03 Mart 2018 12:02

    islami, kurallara uygun helal mi bu et ?? labaratuvar ürünü mahlül ?

  • Ahmet 03 Mart 2018 18:21

    Çok salaksın be arkadaş...

  • He haci03 Mart 2018 13:05

    Birileri haramla, lüks, israfla yaşarken garibanın, emekçinin aç kalması, gelir adaletsizligi, sömürü düzeni, yolsuzluk islama uygun mu ? Hic birini sorgulamadın da tek derdin bu mu yani ? Adam sana kesim olmadan et üretiminden bahsediyor yani çikolata gibi, ekmek gibi ürün,canlı ürün değil. Ekmeğin boynunu kesiyor musun ?