E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuyumcular o projeyi Hazine'ye anlattı---

Kuyumcular o projeyi Hazine'ye anlattı

Kuyumcular o projeyi Hazine'ye anlattı
10 Ocak 2022 - 17:44 borsagundem.com

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için kur garantili altın hesabı projesi geliştirdiklerini, bu projeyi Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini söyledi.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için bir proje geliştirdiklerini ve bu konuda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ile toplantı yaptıklarını belirtti.

Bloomberg HT yayınına katılan Atayık proje hakkında şunları söyledi:

Türkiye'de fiziki altınların altın hesaplarına geçmesi bankalar üzerinden yapılıyor fakat başarılı olmadı. Vatandaşın güvendikleri kuyumculara gidip altınlarını bozdurabileceği bir sistem hazırladık. Belki altın kart olarak da düzenlenebilir. Bizim mağazalarımız altını daha yüksekten alıyor ama bankada standart bir sınır koyuyorlar. Alım satımlarda kayıplar olabiliyor. Kuyumcular bu işe müdahil olursa kayıpları hiç olmayacak kadar az olacaktır. Dövizde koruma nasılsa, altın fiyatlıları da yükseldiğinde kur koruma garantisi olacak.

Altın ithalatı 6 yılın en düşük seviyesinde

 

Altın hesabını TL'ye çeviren ne kadar alacak? İşte örnek hesaplamalar!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Projeye bak11 Ocak 2022 01:45

    Altın zaten kur garantili, projeye gerek mi var. Sen altınını al, dolar almış olursun zaten. Dalga geçiyorlar akıllarınca. Neymiş ekonomiye kazandıracaklarmış. Sonra ber altınımı geri deyince kagıt para bile vermiyor, hesabına rakamları yazıp bırakıyorlar. Onu almak için bile bankaya dileniyorsun. 

  • ALİCAN11 Ocak 2022 00:55

    bırakın bu işleri yemezler..

  • Mucise Reis ;)10 Ocak 2022 22:00

    Hiç zorlanmayın BTCTURKALTIN diye kripto basın :D bunları gr altın, kucuk altın, vb. sınıflandırın. Bunlar devlet bankalarında muhabaza edilsin. sanal milli piyango biletleri gibi tc noya atırılacak kişi üzerine mühürlensin. kart kaybolsada kimlik ile ulaşılabilir. ister kuyumcudan alsın, ister bankadan altını çeksin :D yahu sistem bulduk diyorlar ama bildiğin altıncoin çıkartmışlar kasadaki altın kadar, kart basıp pıyasalarda işlem yaptırtacaklar btcgold geldi aklıma :D herkee ekonomiye kafa torunca var olan icatları yenıden icat etmeye başladılar, :D 

  • Kkkkk10 Ocak 2022 20:54

    Kuyumcu ucuzdan bozar yüksekten satar altınlar dursun

  • AHMET ÖZBİR10 Ocak 2022 20:24

    GARANTİ DEVLET BABA varsa heyecana, kaybetmeye, ağlamaya, hele hele ecnebinin parasını değerlendirmek, TÜRK'ÜN LİRASI'NA KÖTÜLÜK yapmak Türk'üm diyene yakışmaz. Öyleyse ***TÜRK'ÜM TL'YE DÖRT ELLE SARILIRIM, ÖTESİNDEN KAÇARIM***

  • Cemal Reis10 Ocak 2022 19:47

    Milletin elindekini bı yeseydiniz,tam olacaktı.Milletin tek güvencesi ,bu ülkenin sigortası yastık altındaki altınlar.Rahat bırakın milleti,leş kargaları,yediniz bitirdiniz.

  • Huso10 Ocak 2022 18:29

    Uastik altı sıcak neden çıkarsın.altini hissetmesi laxim yatırımcını.bu yaptığınıza kim inanır.ytd