E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurtulmuş'tan Reza Zarrab açıklaması---

Kurtulmuş'tan Reza Zarrab açıklaması

Kurtulmuş'tan Reza Zarrab açıklaması
28 Mart 2016 - 20:13 borsagundem.com

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Reza Zarrab'ın tutuklandığı davaya ilişkin ABD'den bir bilgi talebi gelmediğini söyledi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'a İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanması soruldu.

Konuyla ilgili ABD'de hukuki sürecin devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş, "Söz konusu dava ABD'de, yurtdışında başlamış olan hukuki bir süreçtir. Bu hukuki süreçle ilgili şu ana kadar herhangi bir şekilde söz konusu ülkeden söz konusu davayla ilgili resmi bir bilgi talebi ya da resmi bir talep Türkiye'ye aktarılmış değildir, gelmiş değildir" diye konuştu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bakanlar Kurulunda, Siyasi Etik Yasası ile ilgili çalışmalar ele alındı. Ana hatlarıyla şunu ifade edeyim, TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partiler kendi içlerinde bir siyasi etik kurulu kuracaklar. Bunun dışında TBMM Başkanının başkanlığında 10 kişiden oluşan bir etik komisyonu oluşacak. Bu kurullarda, etik davranış kalıplarından mal bildirimine kadar bütün alanlarda TBMM üyelerinin nasıl hareket edecekleri, başta partilerin kendi etik kurullarında olmak üzere bu mekanizma içinde
değerlendirilecek.

Operasyonlar dolayısıyla kapalı olan Şırnak Havaalanı açılmıştır. Şırnak-İstanbul seferleri başlamıştır.

Yeni anayasa meselesi sadece AK Parti'nin değil, parlamentoda bulunan bütün partilerin siyasi sorumluluğudur. Bu parlemento bunu yapmazsa siyaseten çok fazla bir şey yapmış olmadı.

Bu görevin hep birlikte yerine getirilmesi esastır. Biz AK Parti olarak ortak noktaya gelinebilmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz nisan sonuna kadar olgunlaştıracağımız taslağı Meclis'e sunacağız.

Anayasa çalışmalarında partiler grup kararı alamazlar. Ümit ederim parlamentoda sonuç alınır, en kötü ihtimalle millete gidilerek sonuç alınır. İlgili komisyondaki arkadaşlarımız çalışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)