E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurtulmuş'tan "Bürokratik oligarşi" anısı---

Kurtulmuş'tan "Bürokratik oligarşi" anısı

Kurtulmuş'tan Bürokratik oligarşi anısı
28 Nisan 2016 - 01:11 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Büyük Doğu'nun Atlıları" belgeselinde yer alan konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "En büyük rakibim bürokratik oligarşi" sözünün 40 yıllık siyasi arka planını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan'da İş Formu'ndaki konuşmasında, Devlet yöneticileri olarak bizler bürokratik zorluk ve engelleri kaldırmakla görevliyiz. Benim en büyük rakibim, bürokratik oligarşidir” dedi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "Büyük Doğu'nun Atlıları" belgeselinde yer alan konuşması, Erdoğan'ın bu sözünün siyasi arka planını gösteriyor. 

TRT Belgesel kanalında yapımcılığını ve metin yazarlığını gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk’un yaptığı belgeselde, MTTB’nin 100 yıllık geçmişini anlatan “Büyük Doğu’nun Atlıları” na, konuşan isimlerden biri de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş oldu.

Kahrolsun Bürokrasi diye bağırıyorduk

Öğrencilik yıllarında gittiği Milli Türk Talebe Birliği mitinginde attıkları “Kahrolsun Bürokrasi” sloganını hatırlatan Kurtulmuş, belgeselde yayınlanacak konuşmasında, “Aslında bu çok büyük bir siyasi şuurun da yansımasıydı. Sonraki dönemlerde de gördük ki memleketin çocuklarını sağcılar solcular diye birbirine düşürenler, bürokratik oligarşinin elemanları, bürokratik oligarşinin tezgâhlarıydı” dedi. Kurtulmuş, şunları söyledi:

“1976’da büyük mitingler yapılmıştır. O mitingleri hatırlıyorum. Biz İmam Hatip Lisesi’nde 5 – 6. sınıflardaydık. Yine aynı şekilde benim ilk duyduğumda 10-11 yaşımdaydım, ne demek bu diye merak ettim. Sonra da fikri ve siyasi hayatımda ne demek olduğunu çok iyi anladığım meselelerden birisi de kahrolsun bürokrasi sloganıydı. O zaman bürokratik oligarşi nedir çok bilmiyorduk belki. Ama solcular kahrolsun faşistler diye bağırıyor. Sağcılar da kahrolsun komünistler diye bağırıyorlardı. MTTB’nin sloganlarından biri de kahrolsun bürokrasiydi. Aslında bu çok büyük bir siyasi şuurun da yansımasıydı. Sonraki dönemlerde de gördük ki memleketin çocuklarını sağcılar solcular diye birbirine düşürenler, bürokratik oligarşinin elemanları, bürokratik oligarşinin tezgâhlarıydı. 1970’li yılların başlarında Milli Türk Talebe Birliği, o tarihlerde bunu görmüş ve mitinglerde kahrolsun bürokrasi diye bağırılırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)