E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKurtlar Vadisi borsaya el attı---

Kurtlar Vadisi borsaya el attı

Kurtlar Vadisi borsaya el attı
10 Ocak 2014 - 13:44 borsagundem.com

Perşembe akşamının vazgeçilmez dizisi Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümünde 17 Aralık operasyonuna gönderme yapıldı

17 Aralık operasyonu sonrası borsadaki ani düşüş ve dövizin çıkışın nasıl yapıldığı Kurtlar Vadisi Pusu'da anlatıldı. Spekülasyonları yabancı sermayenin çıkarttığı, bunu kendilerine yakın bazı bankalar, sermaye ve medya gruplarıyla yaptığı ve onların yerli işbirlikçilerine dikkat çekildi.

Finansal güvenlik teşkilatı tarafından görevlendirilen 'Gökçer' adlı kişi savcı Leyla'ya yürüttüğü soruşturmayla ilgili bilgiler aktardı.

İŞTE O DİYALOG;

video##494##player

SİSTEMİN NASIL İŞLEDİĞİNİ SAVCIYA BÖYLE ANLATTI

Savcı Leyla'nın bu kadar gözle görülür spekülasyonu nasıl bir sistemle yaptıkları sorusuna Gökçer, şu cevabı verdi:

"Borsadaki birçok şirketin çoğunluk hissesini önce hep birlikte satın alarak hisse değerlerini yükseltiyorlar. Sonra ülkemizde yaşanan siyasi, ekonomik toplumsal bir olayı medyadaki toplumsal uzantılarıyla birlikte kriz gibi gösterek ellerindeki hisseleri açığa satıp, düşüşü başlatıyorlar. Açığa sattıkları hisselerden elde ettikleri paranın tamamını aynı gü dövize çevirerek yandaş bankaları vasıtasıyla kurların yükselmesini sağlıyorlar. "

Bu açıklamadan sonra Savcı Leyla, "öncelikle bunların örgütsel yapılarını çözüp, ülkemizdeki iş ortaklarını ve işbirlikçilerini çağırıp ifadelerine başvuralım. Bakalım onlar nasıl açıklayacaklar bu haksız kazancı? " diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (32)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur ulusoy07 Şubat 2014 20:26

    kurtlar vadisi pusunun ve oyuncularının hayranıyım bence polat alemdarın yaşadığını herkez bilmeli ve herkeze bu filmi öneririm izleyin

  • flamenco7213 Ocak 2014 12:10

    Devletten bir ihaleyi açık azaltım yöntemi ile alırsın...mesela maliyeti 100 lira ama sen proje için 50 lira verip alırsın..Sonra ilgili sorumluya bürokrata gidersin..Hoca şu projeye bir ek ödenek lazzzım diye diyeee 100 liralık proje için 300 lirayı cukka edersin..Bu da senaryodur..gerçekle hiçbir ilgisi yoktur:):)

  • Galip11 Ocak 2014 05:02

    Bu dizinin finansörü kim mossad mı CIA mi

  • YÜRÜ YAKULUM.11 Ocak 2014 02:14

    Bakın nasılda oalyları kendilerine göre tahmin yaparak millete yedirtmeye çalışıyorlar demekki bunların hepside biliniyordu ona göre filmler çekiliyordu demekki bu olaylar başlamadan bunlar biliniyordu şimdide bu milleti yemeye çelışmayın zaten devletin içinde olanlar birnevi filmler içinde anlatılmaya çalışılıyordu apoylan anlaşmalar bile bunların içinde izledik sokaklarda araba yakma filmlerden hemen sonra gerçeklerini görmeye başladık yani filmler çekiliyor ve ondan sonraki günlerde gerçekleri görüyorduk demekki gerçekmiş diyorduk ama şimdi öyle yapmıyorlar bu millet uyandı bundan sonra oaln olayların üzerine sonradan gidelim dediler herhalde.sakın bu milleti ezayi yerine koymayın.şimdi bir yasa çıkartacaklarmış buralara yazılar yazıyoruzya onlarıda ortadan kaldırtacaklarmış yada kapanma talimatı vereceklermiş nedeni gerçekleri okuyan çok yapılan haksızlıklara karşı çıkan çok bari buraları kapatalımda millet bilgisiz vede ahmak kalsın diye düşünüyorlar ama üstüne basa basa söylüyorum zamanı geldiğinde YAŞLANACAKSINIZ işte ozaman sizlerden nasıl ergenekon gibi soruşturmaların içine gireceksiniz bakalım ozaman ne yapacaksınız.

  • Savcı Leyla Hanım10 Ocak 2014 19:29

    açığa satışları kaldırmayan SPK=Hükümet, Borsadaki portföy'ün %80'i yabancı para=kara para. Yabancı parayı bütün gayretiyle ülkemize davet eden SPK=Hükümet olduğuna göre, herşey bariz olarak ortada değilmi?

  • xtraderx10 Ocak 2014 19:19

    Helal olsun

  • komedi10 Ocak 2014 19:17

    insan bir borsacıya danışır da ondan sonra çekim yapar, hisse alıyorlarmış sonra değerini yükseltip açığa satıyorlarmış, tam komedi, hangi aptal elindeki hisseti satıp zararına fiyatının düşmesi çin salakça çabalar, açığa satacaksan başkasının hisselerini kiralarsın sonra açığa satar alttan yerine koyar adamlara geri verirsin, yani açığa satmak için hisse alındığını ilk kez duydum litarutre geçer, açığa satmak elinde olmayanı satmaktır olanı değil, elinde yüklü mal olan insanlar açıkçılarla savaşır ki hisselerinin değeri düşmesin bir de salakça onlar açığa satmaz.

  • pessss10 Ocak 2014 18:15

    aynennn

  • Murat10 Ocak 2014 17:49

    Kardeşim ekranlarda meydanlarda bas bas ekonomik kriz çıkacakmış gibi bizi zor duruma düşürmek istiyorlar oyun oynuyorlar diye bağıran Başbakan değil mi? Başbakanın böyle yakındığı bi ülkede yabancı yatırımcı kalmak ister mi

  • kenan olgun10 Ocak 2014 17:45

    türkiyenin pili bitmiş yahu, türk insanının ahlakı bu iken siyasiler de ancak hırsız olur

  • suat tosun10 Ocak 2014 16:25

    diziye asla laf soyletmem.yillardir rating lerde olan diziye ekran basina kitleyen diziye emege saygi duyun lutfen.

  • emekçi10 Ocak 2014 16:09

    hani operasyon öncesi dolar alanları açıklayaktınız? ne oldu, şimdi de bu yalanla mı kandıracaksınız insaları

  • mehmet10 Ocak 2014 15:28

    Tespit gayet yerinde... Ama bunun arkasında kim yada kimler var mühim olan onları bulmakta..

  • BROKER10 Ocak 2014 15:23

    Borsanın en ufak olumsuzlukta tepetaklak düşmemesi için açığa satış işlemlerinin ortadan kaldırmaktır butun borsalarda. Sonuçta alıcının olmadığı durumlarda okadar çok açığa satış verilise kağıt düşer. ve alıcı olmayacağından açığa satanda alttan tekrar aynı lotu edinme şansı vardır. düşenleri toplamış olacak ve birde kendi açığa verdiği hisseleri toparlayacaktır alıcı olmadığı için.

  • Yıllardır Dönen Dolap10 Ocak 2014 15:20

    Borsanın Acı Yüzü Tıpkı Böyle Malesef.

  • Akan10 Ocak 2014 15:06

    AYAKKABI KUTULARINDAN ÇIKAN DOLARLARI ANLAYACAK ÇAP VE KAPESİTESİ OLMAYAM İNSANLARIN ÜLKE MENFAATİ,SEVGİSİ,BAĞIMSIZLIĞI KONUSUNDA ZATEN BİR DÜŞÜNCESİ YADA FİKRİ OLAMAZ DA,O KUTULARDAN ÇIKAN PARA HARİCİNDE BİRDE (ÖZ)VAR BARİ ONU GÖRÜN BE GAFİLLER!!

  • KEDİ10 Ocak 2014 14:55

    HACI KARDEŞ SANA KATILMAMAK ELMEDİ YAZILACAK ÇOK ŞEY VAR POLAT HAKKINDA AMA İNSAN KENDİNE YAKIŞTIRAMIYOR HAKKETEN GEZİ EYLEMLERİNDE NE DEDİ BU DÜNYAYI KURTARAN ADAM ANLAYAN OLMUDU ALLAH AŞKINA PIRTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

  • kedi10 Ocak 2014 14:52

    MİNİ AKLINLA TÜRK İNSANINI BALIK HAFIZALIMI ZANNEDİYON POLATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

  • kedi10 Ocak 2014 14:51

    ll yıldır kanımızı emdin be yeter kına geldi artık seni seyretmiyoruz artık çekil ekranlardan senin pilin gezi eylemlerindeki AKIL HOCALIĞINDA BİTTİ ALTIN İŞİNE BAKACAĞINA AYAKKABI KUTULARINDAN ÇIKAN PARALARI SENMİ KOYDUN KOYMADIN İSE YÜCE AKLINLA BU İŞE BİR EL AT AMA SENDE ÇETELERE BAĞLARSIN SENİ GİDİ AKIL DANESİ SEN ÖNCE TOKİ DEN ALDIĞIN BELEJ ARSADAN KAZANDIĞIN PARALARIN HESABINI VER

  • ad10 Ocak 2014 14:49

    ayakkabı kutuları da yabancı marka mıydı.yosa yerli mıydı.

  • hacı10 Ocak 2014 14:38

    bunlar da gerçekleri değil tayibin gerçeklerini türkiye gerçeğiymiş gibi yutturmaya çalışıyor dizilerinde. iki kelimeyi bir araya getiremeyen cahilin öngörüsünden nolacak?

  • ali10 Ocak 2014 14:31

    tayyib erdogana dava acmak lazım ülkeyi bu nokyata o getirdi

  • exper10 Ocak 2014 14:29

    Hükümet yalakalığının bu kadarına pes artık. Tapınak şövalyeleri Türk ekonomisini batırdı demek.

  • krn-i10 Ocak 2014 14:23

    Borsa düşüşü gerçekleşmeden önce olsa taktir edeceğim olmuş olayları film yapmak bunun neresi haber

  • YORUMCU10 Ocak 2014 14:19

    :-)ayakkabı kutularında bulunan dolarlar, para kasaları,telefon konuşmaları, hepsi bu senaryonun bir parçasımıydı?

  • VATANDA.10 Ocak 2014 14:08

    ÖNEMLİ OLAN BU OYUNLARIN OYNANMAMASI İÇİN HÜKÜMETLERCE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAKTIR.OYUN OYNANDIKTAN SONRA ŞUNU BUNU SUÇLAMAK ACZIN İFADESİDİR.BU DA akp NİN NE KADAR ACİZ OLDUĞUNU GÖSTERDİ.SEN EKONOMİYİ VE KURUMLARI YETENEKSİZ BİREYLERE TESLİM ET.YIKIMDAN SONRA DA YABANCILARI SUÇLA. YEMEZLER.YABANCILAR HEP OLACAKTIR.ÖNEMLİ OLAN SEN NE GİBİ ÖNLEM ALACAKSIN.

  • Paranın yüzü10 Ocak 2014 14:04

    Acaip senaryo sıkıntısı çekiliyor. 11 yıldır devam eden ve artık tıkanan bir taraftan da çok para kazandıran bu diziden vazgeçemiyorlar. izlediyseniz son dönemlerde dizi çok kalitesizleşti ve durağanlaştı.

  • 08zeki10 Ocak 2014 14:02

    Bir balıklara yem olmadığımız kaldı

  • ???10 Ocak 2014 13:59

    doğru tespit . sizin söyliyemediğnizi söylemişler işte

  • KARTALY32310 Ocak 2014 13:59

    ULAA..POLAT..SEN BU İŞİ BİLİYON HAA..SENDE YATIRIM YAP DA BORSAYA BU SAHTEKERLARA ORTAK OL..AYI OLMAK İÇİN ÖNCE BOĞA OLUNUR,,AYI İSE SATIMLARI STRATEJİ VE TEORİLERLE SATAR..

  • snn10 Ocak 2014 13:59

    neymiş aynı gün satış yapıp kur yükseltiyorlarmış t+2 bakiye ne olacak polat efendi iki kelimeyi bir araya getirip konuşamayan adam ne anlar borsadan açığa satıştan kurdan

  • erhan10 Ocak 2014 13:56

    cidden öle ya çok mantıklı