E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar, yönünü yukarı çevirdi---

Kurlar, yönünü yukarı çevirdi

Kurlar, yönünü yukarı çevirdi
26 Ağustos 2021 - 09:15 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,3820 liradan, euro 9,8860 liradan güne başladı. ABD'de GSYH ikinci tahmini ve işsizlik başvuruları izlenecek

Serbest piyasada 8,3800 liradan alınan dolar, 8,3820 liradan satılıyor. 9,8840 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,8860 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,3890 lira, euronun satış fiyatı ise 9,8620 lira olmuştu.

Dün düşüş eğilimini sürdürerek yüzde 0,4 azalışla 8,3796'dan kapanış yapan dolar/TL ise, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,3840 seviyesinde işlem görüyor.

Yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında ABD'de GSYH ikinci tahmini ve işsizlik başvuruları izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Güney Kore Merkez Bankası(BOK), 3 yıldır ilk kez faiz artırımına gitti ve Asya'da faiz artıran ilk büyük merkez bankası oldu.

Japonya'da Sankai gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, parlamentonun alt kanadı için seçimin, iktidar partisi LDP'de liderlik yarışının gelecek ay yapılması halinde, Ekim veya sonrasında yapılması bekleniyor.

İngiltere Yatırım Bakanı Lord Gerry Grimstone, Çinli şirketlerin İngiltere'ye yatırımlarını memnuniyetle karşıladığını ve bunun İngiltere'nin yararına olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, özel sektörden şirketlerin yöneticileri ile Beyaz Saray'da yaptığı ulusal siber güvenlik toplantısında, siber güvenlikte çıtanın yükseltilmesini istedi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında günün erken saatlerinde Güney Kore Merkez Bankası faiz kararı takip edilecek (03.50). Japonya'nın 20 yıllık tahvil ihalesi de Asya piyasaları için öne çıkan gündem olacak.

Avrupa'da önemli bir veri bulunmazken, öğleden sonra ABD verileri takip edilecek. ABD'de GSYH ikinci tahmini, işsizlik başvuruları (15.30), Dallas Teksas İmalat Aktivite Endeksi, doğal gaz stokları (17.30), Kansas City Fed Endeksinin (18.00) yanı sıra 7 yıllık tahvil ihalesi de öne çıkan gündem maddeleri olacak.

Kansas City Fed tarafından 40 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirilen Jackson Hole toplantıları başlayacak. 3 Gün sürecek toplantının manşeti "Eşitsiz Bir Ekonomide Makroekonomik Politika" olarak belirlendi.

Geçen yıl online olarak gerçekleştirilen toplantılar, bu yıl da sanal ortamda yapılacak. Toplantıya Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ile İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey katılmayacak.

Küresel piyasalar ABD'nin büyüme verisine odaklandı

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Güney Kore Merkez Bankası 3 yıldır ilk kez faiz artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)