E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar yeni haftaya başlarken yatay seyrediyor---

Kurlar yeni haftaya başlarken yatay seyrediyor

Kurlar yeni haftaya başlarken yatay seyrediyor
08 Kasım 2021 - 09:12 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,6720 liradan, euro 11,1900 liradan güne başladı. Fed bölgesel başkanlarının konuşmaları izlenecek

Serbest piyasada 9,6700 liradan alınan dolar, 9,6720 liradan satılıyor. 11,1880 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 11,1900 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise geçen hafta en düşük 9,4670 ve en yüksek 9,7681 seviyelerini görmesinin ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 9,6770 seviyelerinden işlem görüyor.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 9,7090 lira, euronun satış fiyatı ise 11,1940 lira olmuştu.

Piyasaları haftanın ilk günü veri bakımından sakin bir gün bekliyor. ABD bölgesel Fed başkanlarının yapacağı konuşmalar takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD'de Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu oluşturan Demokratlar, merkezci ve ilerici kanatlar arasındaki anlaşmazlığın aşılmasıyla 1 trilyon dolarlık altyapı paketini meclisten geçirdi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida LDP Genel Sekreterliği görevine getirilen Motegi'nin yerine Dışişleri Bakanı olarak Yoshimasa Hayashi'yi getirecek.

Çin devlet enerji dağıtım şirketi State Grid Corp of China, faaliyet gösterdiği bilgelerde enerji arz ve talebinin normale döndüğünü ve elektrik açığının ciddi şekilde azaldığını bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Suudi Arabistan'ın kredi notunu teyit ederken, görünümünü yükseltti.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak (10.00).

Hazine, 13 ay vadeli kuponsuz tahvil için ihaleye çıkacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borç çevirme oranları, ortalama maliyeti ve vadesi ile ilgili rakamları yayımlayacak (17.30).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Girişiminin Cenevre Ofisinin açılış törenine katılacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

Asya piyasalarının yakından takip edeceği Çin Komünist Partisi Genel Toplantısı başlayacak. Toplantı 11 Kasım'a kadar devam edecek.

Asya-Pasifik ülkelerinin bakanları Yeni Zelanda'daki APEC Zirvesi'nde bir araya gelecek. Zirve 14 Kasım'a kadar sürecek.

Avrupa'da önemli bir verinin öne çıkmadığı yeni günde, Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi takip edilecek. Endeks Ekim ayında 16,9 seviyesinde gelmişti.

Avrupa'da olduğu gibi ABD'de de önemli bir veri bulunmuyor. Piyasalar 3 yıllık tahvil ihalesini takip edecekler.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları enflasyon, mali strateji, dijital euro, firmaların ödeme gücü, bankacılık birliği konularını görüşecek (17.00).

Boston Fed Geçici Başkanı Kenneth Montgomery (18.00), Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker (20.00), Chicago Fed Başkanı Charles Evans (21.50), günün konuşma yapacak merkez bankası yetkilileri olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)