E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar haftayı yükselişle kapamaya hazırlanıyor---

Kurlar haftayı yükselişle kapamaya hazırlanıyor

Kurlar haftayı yükselişle kapamaya hazırlanıyor
05 Kasım 2021 - 09:10 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,7160 liradan, euro 11,2300 liradan güne başladı. ABD işgücü rakamları bekleniyor

Serbest piyasada 9,7140 liradan alınan dolar, 9,7160 liradan satılıyor. 11,2280 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 11,2300 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün 9,60-9,75 bandında hareket etmesinin ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 9,7110 seviyesinde bulunuyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 9,7210 lira, euronun satış fiyatı ise 11,2430 lira olmuştu.

Yurt dışında haftanın en önemli verisi olan ABD'de işgücü rakamları bugün açıklanacak. Analistler ayrıca Almanya sanayi üretimi ve Euro Bölgesi perakende satışlar verilerini takip edecekler.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya ile Amerika arasında dengeyi kendimize güvenerek yapıyoruz. Bu bir yalpalanma, arasında sıkışma değildir” dedi.

ABD'de Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Senatör Bob Menendez, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'nda (NDAA) dış politikayla alakalı olarak Türkiye ve Azerbaycan hakkında iki değişiklik önergesi sundu.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, Euro Bölgesi vatandaşlarının yüksek enflasyondan duydukları endişelerin bilincinde olduklarını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Biden'in ortaya koyduğu  ‘Yeniden, daha iyi inşa et’ (Build Back Better) sosyal politika ve iklim değişikliği paketinin öngördüğü yatırımlar ve gelir yaratıcı maddelerinin 2 trilyon dolardan fazla kaynak oluşturacağını bildirdi.

Çin, 4 milyar euro tutarında tahvil ihracı için 12 bankaya yetki verdi ve 8 Kasım'da Asya'dan ve Avrupa'dan yatırımcılar ile bir telekonferans düzenleyeceğini açıkladı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekim ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini açıklayacak (17.30).

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2022 yılı bütçesi görüşülecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa piyasalarının açılışında Almanya sanayi üretimi verisi takip edilecek (10.00). Piyasa beklentisi sanayi üretiminde yüzde 1,0 artış olacağı yönünde oluştu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos Confederacion Mutualidades ve Axon Partners Group tarafından düzenlenen etkinlikte konuşacak (11.30).

Euro Bölgesinde perakende satışlar verisi açıklanacak (13.00).  Analistler aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 1,5 artış tahmin ediyorlar.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, Madrid'de Elcano Kraliyet Enstitüsü tarafından düzenlenen dijital euro konulu etkinlikte değerlendirmelerde bulunacak (14.00).

Piyasaların beklediği veri ABD'den gelecek. İstihdam verileri piyasa analistleri tarafından yakından takip edilecek. Eylül ayında tarım dışı istihdam 194 bin ile beklentilerin altında kalırken, işsizlik oranı yüzde 5,8 olmuştu (15.30). Analistler Ekim ayında işsizlik oranının yüzde 4,7'ye gerilemesini, tarım dışı istihdamın 450 bin olmasını bekliyorlar.

ABD'nin diğer verileri Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) ve tüketici kredileri (21.00) olacak.

 

ABD Temsilciler Meclisi'nin Başkan Joe Biden'in sosyal harcama ve iklim değişikliği yasa tasarısı ile partiler üstü olarak hazırlanan altyapı yatırım yasa tasarısını bugün oylaması bekleniyor.

ABD'de hafta sonu itibarıyla yaz saati uygulaması sona erecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekxi05 Kasım 2021 14:01

    Dolarda oynaklık var diye 2 yıldır yalan atıyorlardı. Oynaklık yok , düpedüz yükseliş var işte, oynaklık akp ekonomi yönetiminde