E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne nasıl basldı---

Kurlar güne nasıl basldı

Kurlar güne nasıl basldı
23 Şubat 2022 - 10:17 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 13,7640 liradan, euro 15,5970 liradan güne başladı. Gün içerisinde Euro Bölgesi final enflasyon rakamları ile Almanya ve ABD tahvil ihaleleri izlenecek

Bugün serbest piyasada 13,7620 liradan alınan dolar 13,7640 liradan satılıyor. 15,5950 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 15,5970 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL,saat 10.25 itibarıyla 13,78 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL ise 15,61'den işlem görüyor

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 13,8610 lira, euronun satış fiyatı ise 15,7180 lira olmuştu

Yurt içinde öne çıkan bir verinin bulunmadığı yeni günde, yurt dışında Almanya GfK tüketici güveni, Euro Bölgesi final enflasyon rakamları ile Almanya ve ABD tahvil ihaleleri izlenecek.

Öne Çıkan Başlıklar

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Rusya’nın Kırım konusunda da görüş ayrılıklarının olduğunu belirterek, bu anlaşmazlıkların ilişkilere engel olmadığını ifade etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, AB Yüsek Temsilcisi Josep Borrell ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin oybirliğiyle Rusya’ya yönelik yaptırımlar üzerinde anlaştıklarını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk ve Luhansk’ı tanıdıkları için Minsk anlaşmalarının ortadan kalktığını belirterek, bölgedeki istikrarın çözümünde tek yolun Ukrayna’nın NATO’ya katılmaması ve tarafsızlığa bağlı kalması olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın iki büyük finans kurumu ve devlet borçları da dahil olmak üzere Rusya’ya uygulanacak yaptırımları açıklayarak, Rusya’nın bu yaptırımlar ile Batı’dan para toplayamayacağını ve Avrupa pazarlarında ticaret yapamayacağını ifade etti.

Yurt İçi Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak (10.00).

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenecek Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak (11.00).

Yurt Dışı Gündem

Singapur'da Ocak ayına ilişkin tüketici fiyatları açıklanacak. Bir önceki ay yıllık tüketici fiyatları 4,0, çekirdek tüketici fiyatları yüzde 2,1 artış göstermişti (08.00).

Avrupa'da ilk veri Almanya GfK tüketici güven endeksi olacak. Mart ayına ilişkin öncü gösterge olan verinin Şubat ayı rakamı -6,7 olarak açıklanmıştı. Anaistler endeksin -6,4 seviyesine yükselmesini bekliyorar (10.00).

Tayvan'dan sanayi üretimi ve perakende satışlar rakamları gelecek (11.00).

Hong Kong'un 2021 yılı son çeyrek döneme ilişkin final GSYH rakamları açıklanacak. Öncü verilerle GSYH dönemsel yüzde 0,2, yıllık yüzde 4,8 artış göstermişti (11.30).

Fransa'da imalat sektörü güven endeksi ve tüketici güven endeksi verileri yayımlanacak (10.45).

Euro Bölgesi'nde Ocak ayına ilişkin final enflasyon rakamları gelecek. Öncü verilerle tüketici fiyatları aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 5,1 artış göstermişti (13.00).

Almanya'nın 15 yıllık tahvil ihalesi de programda bulunuyor. Önceki 15 yıllık tahvil satışında ortalama faiz yüzde 0,15 olarak belirlenmişti (13.30).

Yunanistan'ın 26 haftalık, Çekya'nın 7, 13 ve 35 yıllık tahvil ihaleleri de öğle saatlerinde sonuçlanacak.

ABD'de her hafta olduğu gibi MBA mortgage verileri yayımlanacak (15.00).

Brezilya'dan Ocak ayına ilişkin cari işlemler ve doğrudan yabancı yatımlar verileri gelecek (15.30).

ABD'de 5 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirilecek. Bir önceki 5 yıllık tahvilde ortalama faiz yüzde 1,533 seviyesinde açıklanmıştı (21.00).

Günün son verisi Arjantin ekonomik aktivite endeksi olacak (22.00).

Birleşmiş Milletler(BM) Genel Kurulu, Ukrayna için toplanacak.

Japonya Tokyo Borsası "İmparator'un Doğum Günü" nedeniyle kapalı olacak.

Altın fiyatlarında dalgalı seyir

 

Yenilenebilir enerjide Türkiye AB'ye fark attı

 

Petrol fiyatlarında yukarı yönlü ivme devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)