E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yükselişte---

Küresel piyasalar yükselişte

Küresel piyasalar yükselişte
08 Ocak 2019 - 08:48 borsagundem.com

Birçok Asya borsası Washington ve Beijing'in ticaret anlaşmasına varabilecekleri ve Fed'in ekonomik büyümenin daha da yavaşlaması halinde para politikasını sıkılaştırmayı durdurabileceği umutlarıyla yükseldi

Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.9 yükselirken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Çin ve ve Tayvan hisselerinden düşüşe rağmen yüzde 0.1 yükseldi.

S&P 500 endeksi Cuma günü yüzde 3.4 artış kaydettikten sonra dün yüzde 0.7 yükseldi. Amazon ve Netflix hisseleri yükselişe öncülük etti.

Teknoloji hisselerindeki kazanımlar, Apple'ın geçen haftaki satış uyarısı nedeniyle yüksek seyir izleyen teknoloji sektörünün ABD-Çin ticaret savaşından zarar görmeye başlayacağına ilişkin artan endişeleri biraz yatıştırdı.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross dün yaptığı açıklamada, Beijing ve Washington'dan birçok yetkilinin ticaret anlaşmazlığını sona erdirmek amacıyla müzakerelere yeniden başlamalarıyla birlikte bir anlaşmaya varabileceklerini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Beijing'in ticaret sürtüşmelerini çözmek için ABD ile birlikte çalışmak için "iyi niyete" sahip olduğunu söyledi, ancak pek çok analist iki tarafın Mart'tan önce tüm sorunlu konularda kapsamlı bir anlaşmaya varabileceğinden şüphe ediyor.

DÖVİZ

Dolar küresel büyümede daha sert bir yavaşlama riskinin olduğu bir ortamda yatırımcıların Fed'in bu yıl faiz oranlarını artırmayacağı konusunda giderek daha fazla ikna olmasıyla başlıca para birimleri karşısında değer kaybına karşı koymaya çalışıyor.

Dolar işlemcilerin para politikasının sıkılaştırılma döngüsünün durdurulduğunu düşünmeleriyle yen karşısında dün yüzde 0.2 geriledikten sonra bugün yüksek seyir izliyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, Cuma günü yaptığı açıklamada Fed'in önceden belirlenmiş bir
faiz artırma yolunda olmadığını ve piyasaların fiyatlandırdığı olumsuz risklere duyarlı olacağını söyledi.

Fed'in Açık Piyasa Komitesi'ne oy verme yetkisi bulunmayan Atlanta Fed Başkanı Raphael
Bostic, Fed'in faiz oranlarını 2019'da yalnızca bir kez yükseltmesi gerekebileceğini söyleyerek olumlu havayı artırdı.

Dolar endeksi ilk işlemlerde 95.68 ile gün içi zirvesini gördükten sonra 95.80 seviyesine yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)