E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar geriledi---

Küresel piyasalar geriledi

Küresel piyasalar geriledi
07 Mart 2019 - 08:41 borsagundem.com

Asya piyasaları ticaret müzakerelerindeki gelişmelerden etkilenmeye devam ediyor

Yatırımcılar ABD-Çin ticaret müzakerelerine çözüm beklerken, Asya borsaları piyasada hakim olan temkinlilik nedeniyle geriledi. Euro ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikası toplantısı öncesinde baskı altında kalmaya devam ediyor.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.2 geriledi ancak geçen hafta gördüğü 5 ayın zirvesine yakın seyrediyor. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.8 gerilerken, Shanghai bileşik endeksi yatay seyrediyor.

Wall Street'te başlıca endeksler dün üçüncü günde de geriledi. S&P 500 endeksi yatırımcıların yılın başındaki güçlü seyrin ardından alım yapmak için neden aramaları sonucunda bir ayın en büyük günlük düşüşünü kaydetti.

Trump yönetiminin ticaret açığını azaltmayı amaçlayan "Önce Amerika" politikalarına rağmen, ithalatta güçlü iç talebin artması nedeniyle ABD ticaret açığının 2018 yılında rekor seviyeye yükseldiğini gösteren veriler de ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin endişeleri artırdı.

DÖVİZ

İşlemcilerin dikkatlerinin günün ilerleyen saatlerinde yapılacak ECB para politikası toplantısına çevrilmesiyle başlıca para birimleri dar aralıkta seyrederken, Avustralya ve Kanada doları iki ayın dip seviyesine yakın seyrediyor.

Yen ve İsviçre frankı ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerilim işaretleri ve küresel büyümenin yavaşladığı endişelerinin yeniden gündeme geldiği bir ortamda yatırımcıların güvenli liman varlıklara yönelmeleri sonucunda hafif yükseldi.

ECB'nin bugünkü toplantısında büyüme tahminlerini düşürmesi ancak ekonomik yavaşlama ile mücadele etmek için ekonomiye verilen desteğin daha ucuz ve uzun vadeli banka kredisi şeklinde yapılacağına dair şimdiye kadarki en güçlü sinyalini vermesi bekleniyor.

Euro 1.1307 dolar ile temkinli seyir izleyerek geçen hafta Perşembe günü gördüğü bir ayın zirvesinin yüzde 1 altında bulunuyor. Öte yandan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Kasım ayındaki aşağı revizenin ardından dün 2019 ve 2020 küresel ekonomi büyüme tahminlerini tekrar düşürdü ve ticari anlaşmazlıkların ve Brexit belirsizliğinin dünya ticaretine ve işletmelerine zarar
vereceği uyarısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)