E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar düşüşte---

Küresel piyasalar düşüşte

Küresel piyasalar düşüşte
13 Mart 2019 - 08:36 borsagundem.com

Asya borsaları yatırımcıların riskten kaçınmasına paralel olarak gerilerken, sterlin İngiltere parlamentosunda Brexit hakkında bu akşam yapılacak oylamanın sonucunu bekliyor

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi düşük hacimli işlemlerde yüzde 0.5 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi ise yurtiçi makine siparişlerindeki gerilemenin Ocak ayında ivme kazandığını gösteren verinin etkisiyle yüzde 1.2 düştü.

Çin'deki büyük şirketleri izleyen CSI300 endeksi art arda iki gün yükseldikten sonra yüzde 0.5 geriledi. S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0.2 ekside bulunurken Avrupa borsalarının ekside açılışa işaret ediyor.

Piyasalarda risk iştahı İngiltere Başbakanı Theresa May'in Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmak için sağladığı ve hafta başında AB'den ek güvenceler aldığı anlaşmanın parlamentoda reddedilmesinin ardından azaldı.

İngiliz parlamentosu bugün TSİ 2200'da AB'den anlaşmasız ayrılmayı, bunu da reddederse AB'den ayrılma tarihini ertelemeyi oylayacak.

Analistler AB'den ayrılmanın ertelenmesi halinde son günlerde iki yönde de sert hareket eden sterlin üzerindeki baskının bir miktar azalacağını tahmin ediyorlar. Bu hafta 1.3017 dolar ile 1.3296 dolar aralığında hareket eden sterlin son olarak yüzde 0.1 artıda 1.3088'den işlem gördü.

DÖVİZ

Dolar dün ABD'de tüketici fiyatlarının beklentilerden hafif arttığını gösteren enflasyon verisinin ardından gerileyen Hazine tahvil getirilerine paralel olarak düşüş eğiliminde.

Dün yüzde 0.3 gerileyen dolar endeksi bugün yatay seyrederek 96.992'de bulunuyor.

Euro ise dün ABD enflasyon verisinin ardından yüzde 0.4 yükseldikten sonra hafif ekside 1.1238 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)