E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar çakılıyor, dipten alan yanacak mı?---

Küresel piyasalar çakılıyor, dipten alan yanacak mı?

Küresel piyasalar çakılıyor,  dipten alan yanacak mı?
09 Mart 2020 - 12:31 borsagundem.com

Korona virüs piyasası virüs ABD'ye sıçradıkça risklerini de arttırıyor. Piyasaların durumu göz önünde bulundurulduğunda dipten almak iyi niyetli bir temenni olarak kalabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün Amerika Birleşik Devletleri’nde yayılmasıyla birlikte Wall Street’te virüs korkusu gittikçe artıyor. Arora yatırım danışmanlık şirketi baş yatırımcısı Nigam Arora, merakla dipten alım sinyali bekleyen yatırımcıları uyarıyor. Arora’ya göre piyasalarda uzun bir süre geri dönüş yaşanmayabilir.
Trump’ın başa geçmesiyle beraber Dow Jones’un 30 bin puana yükseleceği sinyalini verdiğini hatırlatan Arora bugünkü yazısında, okuyucularının piyasalar bu derece dipteyken neden al sinyali vermediği sorularına “Piyasaların dipte olması otomatik olarak al pozisyonu değildir. Piyasalar oldukça komplekstir” ifadelerinde bulundu. Uzun süreli bir boğa piyasasına girilmiş olabileceği konusunda uyaran Arora dipten alıp yükseliş bekleyen yatırımcıları uyararak, “Umut bir strateji değildir” ifadelerinde bulundu.

Yatırımcıları korumacı olma konusunda uyaran analist yatırımcılara Wallstreet’te, Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet ve Facebook hisselerini takip etmelerini öneriyor. Korona virüsü kısa vadeli bahis olarak değerlendirmeye yönelen yatırımcılara ise sağlık ve ilaç sektörü şirketleri Inovio, Moderna, Novavax ve Glead hisselerini ayrıca yüz maskesi üreten Alpha Pro ve korona virüs test cihazı üreten Co-Diagnostics hisselerini takip etmeyi öneriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş10 Mart 2020 16:56

    şu sıralar hiç bir borsayla işiniz olmasın böyle durumlarda en tehlikeli yerler borsalardır.  

  • Petkim09 Mart 2020 22:42

    Petkim yürür. Petkime yarar bu kriz. Brent 30 dolarda 1 ay kalsa kar patlamasi yapar.

  • Batu09 Mart 2020 21:44

    Almanız gereken belli hisseleri almak mantıklı yapı kredi çok umut verici bu konuda

  • Ben 09 Mart 2020 20:15

    Türkiye borsası öyle kelepir öylesine kelepir ki 6 ay sonra niye almadım diye ağlaşacaksanız hepiniz

  • Dd09 Mart 2020 14:47

    Borsa düşmüş... neye göre düşmüş?. 8 binden 88 bine giden hissenin neresi düşmüş? . Birçok hisse halâ 0/60 70 yukarıda. Tuzak hazır bekliyorlar.  Ellerinde kadı endexe aldanmayın. Yıllarca nöbet tutarsınız. 

  • Mahallenin Delisi09 Mart 2020 13:50

    İstediğim yere düşünce alır sabırla beklerim kimsenin ne dediğine bakmam!

  • Mert09 Mart 2020 12:49

    Bence gereğinden fazla tepki var piyasalarda. Gribin değişik versiyonu deniliyor. Sadece tedavi ilacı yok ama o da yakında çıkar diyorlar. Ayrıca öldürme ihtimali düşük bir virüs deniliyor. Sanırım piyasalar düşmek için bahane arıyordu, onu da buldu.

  • Okie Dokie09 Mart 2020 12:49

    Dipten alan yanacak evet. Hem bu dünyada eli yanacak hem de günahlarından ötürü ebedi alemde yanacak. Çifte kavrulmuş olacak. Çifte kavrulmuş fıstık gibi.

  • ekonomist/stratejist09 Mart 2020 12:45

    Ben demiştim demek istemiyorum ama küresel ekonominin gidişatı beni haklı çıkartıyor. Ben bir ekonomistim ben bunu aylar öncesinde gördüm. Küresel ekonomide çift daralma var hem arz hem de talep daralıyor. Petrol kriziyle beraber stagflasyona da girdik. Devletlerin ve şirketlerin borçluluk seviyeleri çok yüksek ve çeviremiyorlar özellikle Lübnan moratoryum ilan etti. Merkez Bankalarının geçen yıldan beri faiz indirmelerine rağmen piyasalar hoc düzelmiyor iyileşme yok her geçen gün daha da kötü gidiyor yani Merkez Bankalarının mühadelesi yeterli olmuyor. Bu noktada devleti yöneten hükümetler maliye politikaları kartını devreye sokmaları gerekiyor yine care olmazsa dünyanın bugüne kadar görmemiş olduğu en büyük ekonomik krizle karşı karşıya kalırız ki kapitalizmin sonunu getirir belki de büyük patronlar sosyalizm/komünizm hüküm sürmesini istiyorlar. 1929 dan daha kötü bir senaryo çıkabilir.

  • AA10 Mart 2020 01:24

    Stagflasyon = Durgunluk ve enflasyonun bir arada görülme halidir. Enflasyon = Fiyatlar genel seviyesindeki artıştır. Petrol fiyatlarının bu kadar düşmesi fiyatlar genel seviyesini aşağı çekecek ve tam tersine deflasyona sebep olacaktır. Bu durumda nasıl stagflasyon ortaya çıkabilir bay ekonomist? 

  • Kral09 Mart 2020 19:31

    Tebrikler dogru yorum tum dunya satislarla duserken bizdeki cesaret ky yi sikintiya sokabilir borsalar epey sure kendine zor gelir ytd

  • ekonomist/stratejist09 Mart 2020 15:42

    Çok büyük küresel ekonomik kriz bekliyorum kısa vadede düzelmez. Ben çoktan nakite geçtim. BIST 60.000 olur büyük ihtimalle kısa vadede 1-2 ay içinde gelir. Çünkü ben böyle bir küresel ekonomik kriz hayatımda görmedim. Çift daralma var hem arz hem de talep daralıyor inanılmaz😯 Su an yapılabilecek en iyi yatırım Altın, Dolar ve Tahvil.

  • Şükrü Beyazkaya09 Mart 2020 14:47

    Analizlerinz gerçekten çok mantıklı ve güzel. Biz de borsa veya piyasalarla fazla ilgisi olmayanlar olarak takip ediyoruz sizleri. Şimdi merak ediyorum bist 100 nereye kadar düşer ve sizin alım yapma stratejiniz nedir ? Teşekkürler

  • Mehmet 09 Mart 2020 13:15

    Sizi tebrik ediyorum. 2 haftadır uyarıyorsunuz. Sizin yorumunuz cok mantıklı. Sizin sayenizde 2 haftadır nakitteyim. Tesekkür ederim.

  • Kahin vanga 09 Mart 2020 12:39

    Yani diyorlarki siz almayın biz alak. Bekleyin biz aldiktan sonra alin...