E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel ekonomi büyük zarar görür---

Küresel ekonomi büyük zarar görür

Küresel ekonomi büyük zarar görür
10 Ekim 2013 - 18:46 borsagundem.com

IMF Başkanı Christine Lagarde, "ABD'nin borç tavanını artırmaması küresel ekonomiye ciddi zarar verir" dedi

IMF Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu toplantılarının açılışında basın toplantısı düzenledi. Küresel ekonominin 2014 yılında beklediklerinden daha iyi bir performans göstereceğini öngörenLagarde, "Küresel ekonomide toparlanma var ancak yavaş seyrediyor" ifadelerini kullandı.
ABD'ye yönelik açıklamalarında Lagarde, parasal genişlemeden çıkış sürecinin kademeli ve kontrollü bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi. Ülkedeki borç tavanı tartışmalarına da değinen Lagarde, "ABD'nin borç tavanını artırmaması küresel ekonomiye ciddi zarar verir" dedi ve ekledi: "ABD politikalarının dünya üzerindeki her ülkeye etkisi var."
İspanya'daki genç nüfus işsizlik oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Christine Lagarde, ülkedeki banka yeniden yapılandırılmasının başarılı bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi. Lagarde, Avrupa genelinde ise bankacılık sektörünün güçlendirilmesi gerektiğini belirrti. Euro Bölgesi'nde toparlanma işaretleri gözlediklerini kaydeden Lagarde, son olarak daha fazla işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyleyerek çağrıda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)