E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüresel doğalgaz sektöründe arz kıtlığı, arz fazlasına dönüşüyor---

Küresel doğalgaz sektöründe arz kıtlığı, arz fazlasına dönüşüyor

Küresel doğalgaz sektöründe arz kıtlığı, arz fazlasına dönüşüyor
17 Nisan 2023 - 07:55 borsagundem.com

Kuzey yarım kürede hava sıcaklıklarının artması ile birlikte azalan doğalgaz tüketimi, sektördeki arz kıtlığının, arz fazlasına dönüşmesine yol açıyor.

Avrupa ve Asya'da en azından önümüzdeki birkaç hafta devam etmesi beklenen arz bolluğu fiyatları da aşağı itiyor.

Ilımlı geçen kış ve tüketimi azaltmak için alınan terbirler Güney Kore'den İspanya'ya kadar pek çok ülkede stokların kış mevsimini yüksek doluluk oranı ile tamamlamalarına yol açtı ve LNG dolu tankerler yüklerini boşaltacak terminal bulmakta zorlanmaşa başladılar.

Morgan Staley yayınladığı araştırma notunda, "Gaz talebi, ısınma sezonunun sona ermesinin ardından ve hava sıcaklıklarının klimanaların çalışmasını gerektirdiği yaz dönemi başlamadran önce düşer. Yakıt genellikle gelecek sezon için dolaranı doldurulması için kullanılır, ancak bu yıl Avrupa'da gelecek kış için stoklar ağustos ayının ikinci yarısında dolabilir" dedi.

RBC Capital Markets raporuna göre de Avrupa'da en çok LNG terminaline sahip ülke olan İspanya'da doğalgaz depolarının doluluk oranı yüzde 85 ve bu İspanya piyasasının çok çabuk şekilde aşırı kapasite ile karşı karşıla kalabileceği anlamına glediğini ve bunun spot fiyatlar üzerinde baskı yaratabileceğini vurguladı.

Karadeniz gazı için havadan inceleme

 

Karadeniz gazı için geri sayım başladı

 

Karadeniz gazının mayısta evlerde kullanılması hedefleniyor

 

Avrupa'da vadeli doğalgaz fiyatlarında gelecek kış endişesi

 

Komşuya gaz sevkiyatı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)