E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKüçük esnaf AVM'lere giriyor!---

Küçük esnaf AVM'lere giriyor!

Küçük esnaf AVM'lere giriyor!
07 Ekim 2013 - 12:26 borsagundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, AVM'lerde küçük esnaf ve sanatkârların yer almasını sağlayacak kanun taslağını hazırladı

Küçük esnaf ve sanatkârlar alışveriş merkezlerine girecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun taslağınının hazırlanarak ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sektörün görüşüne açıldığını bildirdi. Taslakla ilgili bir basın duyurusu yayımlayan Yazıcı, "Esnaf ve sanatkâr işletmelerinin alışveriş merkezlerinde faaliyet gösterebilmelerine imkân sağlanacak, ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılmasını teminen bu meslek erbabının alışveriş merkezlerinde faaliyet göstermeleri mümkün hale gelebilecektir" ifadelerine yer verdi. ESNAFA TEDARİK ŞİRKETİ KURMA İZNİ
Buna ek olarak esnaf ve sanatkârlara meslek kuruluşları eliyle tedarik ve dağıtım şirketleri kurma izni verilmesi öngörülüyor. Böylece, esnaf ve sanatkâr işletmelerinin daha düşük maliyetlerle mal tedarik etmeleri hedefleniyor.
İŞYERİ İZİNLERİ TEK YERDEN ALINACAK
Taslak kapsamında işyeri açılış sürecinde karşılaşılan bürokrasinin azaltılması amacıyla Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) kurulması öngörülüyor. İşyeri açmak isteyenler pek çok ayrı kuruluş yerine izinlerini PERBİS üzerinden alabilecek.
KAMPANYALAR İNTERNETTEN TAKİP EDİLECEK
İndirimli ve promosyonlu satış kampanyalarının sürelerine ilişkin esaslar yeni tasarıyla disiplin altına alınacak. Tüketiciler, kampanyalı satışları PERBİS veya işletmelerin internet sayfası üzerinden güncel olarak takip edebilecek.
KAVRAM KARMAŞASI GİDERİLECEK
Bakan Yazıcı yaptığı açıklamada, "Perakende sektöründe sıklıkla kullanılan alışveriş merkezi, büyük mağaza, zincir mağaza, özel markalı ürün, franchise, bayi gibi kavramlar tanımlanarak yasal bir niteliğe kavuşturulacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)