E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKrizi haber verdi!---

Krizi haber verdi!

Krizi haber verdi!
24 Eylül 2013 - 08:23 borsagundem.com

ABD'li yatırımcı Jim Rogers, Hindistan'ın yakında ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacağını söyledi

Ünlü yatırım uzmanı Jim Rogers, Hindistan'ın giderek ekonomik krize yaklaştığını söyledi. Business Insider'a konuşan Rogers,  çoğu gelişen ekonominin cari açıkları nedeniyle sorunlar yaşadığını söyledi ve, "Hindistan'a bakın, Endonezya'ya bakın. Hepsinin düşük faizle finanse edebilecekleri cari açıkları vardı ama şimdi tümü acı çekiyor" şeklinde konuştu. Hindistan gibi kötü yönetilen gelişen piyasalarda kriz beklediğini söyleyen Rogers, "Kurt Hindistan'ın kapısına dayandı. Hint politikacılar ne yapacak bilmiyorum. Sorunlarını itiraf edecekleri yerde herkesi suçlamaya devam ediyorlar" dedi.
GELİŞEN EKONOMİLER BÜYÜK TEHDİT DEĞİL
Gelişen piyasalardaki olası yavaşlamanın etkilerini değerlendirmesi istendiğinde Rogers, "Çin ekonomisi, ABD, Avrupa ve Japonya'nın toplamının 10'da biri büyüklüğünde. Herkesin sözünü ettiği Hindistan'ın ekonomisi ise Çin'in üçte biri kadar. Gelişmiş dünyanın büyüklüğü göz önüne aındığında, gelişen ekonomilerin olaylar üzerinde çok da etkisi olmayacak" dedi.
ÇİN'İN HİKAYESİ ABD'YE BENZİYOR
Çin'in çok fazla kredi büyümesi gerçekleştirmesine rağmen daha az ekonomik büyüme sağladığı yönündeki endişelerin hatırlatılması üzerine Rogers, "Bu durum tıpkı ABD ve Japonya'daki gibi değil mi?" dedi ve şöyle devam etti: "Hiçbir ekonomi sürekli olarak yukarı doğru hareket edemez. Arada gerilediği zamanlar olacaktır. ABD 19'uncu yüzyılda tam 15 ekonomik buhran geçirdi ama daha sonra 20'inci yüzyılın en güçlü ekonomisi haline geldi. Çin'in de zamanı gelecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)