E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKritik karar sonrasında piyasalarda volatilite yüksek seyredebilir---

Kritik karar sonrasında piyasalarda volatilite yüksek seyredebilir

Kritik karar sonrasında piyasalarda volatilite yüksek seyredebilir
16 Aralık 2021 - 09:36 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin endeksin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

Fed varlık azaltım hızını 15 milyar dolardan 30 milyar dolara yükseltirken, ekonomik projeksiyonlarda 2023 yılı sonuna kadar altın faiz artışı öngörüldü. Fed Başkanı Powell, tam istihdam hedefinenulaşmadan faizin artırılabileceğini söyledi. Şahinleşen Fed’in ardından bugünkü TCMB toplantısı oldukça kritik olacak. Piyasadaki beklentiler 100 baz puan faiz indirimi yönünde şekillenirken, TCMB’nin kararı TL varlıklardaki seyir üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 14:00 Türkiye - TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
• 15:45 Euro Bölgesi - ECB Toplantısı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed toplantısı piyasaların yakın takibinde yer alırken, noktasalgrafiklerin işaret ettiği faiz artış döngüsü ve Fed Başkanı Powell’ın söylemi şahin bir duruşa işaret etti. Şahinleşen Fed’e rağmen akşam saatlerinde ABD borsalarındaki alımlar dikkat çekti. Fed öncesinde dalgalı bir görünümün etkili olduğu BIST-100 Endeksi günü %0,21 oranında yükselişle 2.162,26 puandan tamamladı. ABD  borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,78 – 14,82 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 14,86’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Fed toplantısının ardından küresel hisse piyasalarında alıcılı bir fiyatlama etkili olurken, endekste zirve seviyesi olan 2.195 seviyesi üzerinde 2.250 – 2.300 aralığı direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Teknik indikatörlerdeki yorulma emareleri ve negatif uyuşmazlıklara karşın önemli bir destek ya da trend kırılımı yaşanmadığı sürece endekste aşağı yönlü pozisyonların riski yüksek seyretmeye devam etmektedir. Bugünkü TCMB toplantısı yakından izlenecek olup, karar sonrasında piyasalarda volatilite yüksek seyredebilir. Olası düzeltme hareketlerinde 2.120 ara destek olarak üzere kısa vadedeki yükseliş trendini de içerisinde bulunduran 2.100 – 2.050 aralığı destek bölgesi olarak izlenecektir. Bu bölge altında endekste satış baskısının artış kaydettiği görülebilir.

Faiz kararı öncesi dolar 15 lirayı aştı

 

Gündem yoğun, gözler kurlarda

 

Altında Fed rahatlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)