E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKritik haftayı faiz kararları belirleyecek---

Kritik haftayı faiz kararları belirleyecek

Kritik haftayı faiz kararları belirleyecek
02 Haziran 2014 - 09:15 borsagundem.com

Piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarını açıklaması piyasalara yön verecek

Haziran ayının ilk haftası çok önemli veriler açıklanacak. Özelikle, Avrupa Merkez Bankası’nın  ( ECB )  para politikası toplantısı, ABD Tarım Dışı İstihdam, Euro Bölgesi Enflasyon rakamı, İngiltere hizmet PMI ve Çin imal olmayan PMI verileri piyasalarda volatilite yaratabilir. Yatırımcıların bu hafta oldukça dikkatli olmaları gerekmektedir. Bugün ise Avrupa Kıtası’ndan önemli veriler açıklanacak. Almanya imalat PMI, Euro imalat PMI ve Almanya öncü enflasyon verileri EUR/USD paritesinde hareketlilik yaratabilir. Fakat ECB toplantısı öncesi paritede çok sert hareketler beklememekteyiz. Teknik olarak paritenin 1.3645 seviyesinin altında kalmaya devam etmesi durumunda aşağı yönde hareketlerin devam etmesini beklemekteyiz. Fakat paritede yaşanması muhtemel majör hareketlerin ECB toplantısından sonra gerçekleşmesi beklentisi hakim. Her ne kadar ECB’ye kadar yatay hareket beklense de olası geri çekilmelerde 1.3580 seviyesi destek konumunda bulunmaktadır. Ayrıca, bugün açıklanacak olacak ABD imalat PMI verisi de dikkatle takip edilmelidir.
 
Yurt içi piyasalarda ise geçtiğimiz hafta Başbakan’ın TCMB’yi faiz indiriminin daha sert şekilde yapılması gerektiği şeklinde eleştirmesi ve TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın dezenflasyon ( enflasyonda düşüş eğilimi ) sürecine girildiği şeklinde yaptığı açıklama da piyasalarda önümüzdeki PPK toplantısında TCMB’nin faizleri indirebileceği algısı yarattı. Dolayısı ile kur tarafında yükseliş hareketleri görüldü. USD/TL paritesinin 2.08 – 2.11 seviyelerinde sıkıştığını görmekteyiz. Bu sabah itibari ile 2.0930 seviyesinin üzerinde bulunduğunu görmekteyiz. Kurun, bu seviyenin üzerinde tutunması sonucu 2.1060 direncine kadar yükseliş hareketleri görülebilir. 2.0930 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi durumunda 2.0880 seviyesi destek konumunda bulunmakta.
 
Altın fiyatlarında geçtiğimiz hafta sert düşüş hareketlerini izledik. Özellikle 1280 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi ile 1249 seviyelerine kadar geri çekilmeler görüldü. Düşüşün sert olması ve kritik destek seviyelerinin aşağı yönde geçilmesi altın fiyatlarında düşüşün devam edeceği beklentisini doğurmaktadır. Bu noktada 1238 ve 1220 destek seviyeleri hedef konumunda bulunmakta. Olası yükselişlerde 1255 direnci takip edilebilir. Fakat mevcut konjonktürde yükselişlerin tepki olarak kalmasını beklemekteyiz.
 
Brent petrol fiyatlarının 100 seanslık hareketli ortalaması olan olan 109.30 seviyelerinden yukarı yönde tepki verdiğini görmekteyiz. Fiyatların kısa vadeli alçalan kanal formasyonunun alt bandından sekmesi yükseliş hareketinin hızlanmasına neden olabilir. Bu noktada brent petrolde 109.25 olan alçalan kanal desteğinin üzerinde tutunması ile 110.30 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:
 
Saat 10.55 Almanya İmalat PMI ( Beklenti: 52.9 )
Saat 11.00 Euro Bölgesi İmalat PMI ( 52.5 )
Saat 11.30 İngiltere İmalat PMI ( Beklenti: 57.0 )
Saat 15.00 Almanya Öncü Enflasyon ( Beklenti: aylık, %0.2 – yıllık, %1.1 )
Saat 17.00 ABD ISM İmalat İndeksi ( Beklenti: 55.5 )

DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)