E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto piyasalarındaki çöküş için uzmanlar ne diyor?---

Kripto piyasalarındaki çöküş için uzmanlar ne diyor?

Kripto piyasalarındaki çöküş için uzmanlar ne diyor?
23 Haziran 2021 - 11:31 borsagundem.com

Çin’in Bitcoin madenlerini kapatmasının ardından kripto para piyasaları geçtiğimiz gün kâbusu yaşadı. 28 bin 800 dolar seviyesini gören Bitcoin’in ileriki süreçte nasıl bir performans göstereceği merakla takip ediliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında hafta başından beridir oluşan kriz ortamı bir sonraki süreç için serbest düşüş endişelerini de beraberinde getiriyor. Mayıs ayındaki pik seviyesinden itibaren Ethereum’dan Dogecoin’e kadar tüm dijital varlıkların değer kaybettiği kripto para piyasasından bu süre içerisinde 1 trilyon dolardan fazla varlık silindi.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz gün 30 bin dolarlık psikolojik sınırın altına düşmesinin ardından yıllık kazançlarını silmenin eşiğine kadar geldi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Salı 28,814,75 dolara kadar gerileyen Bitcoin akşam saatlerinde geri dönüş yaptı. Bitcoin an itibariyle 34 bin doların üzerinde işlem görüyor.

MarketWatch’un haberinde kripto para ve yatırım profesyonelleri piyasadaki çalkantılı süreci yorumluyorlar. Kripto para borsası Ledger’ın Ödeme İşlemleri Başkan Yardımcısı Iqbal Gandham kripto piyasalarındaki ralli göz önünde bulundurulduğunda geri çekilmenin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor.

Gandham açıklamasında, “Kripto piyasalarında gördüğümüzle aynı boyutta olağanüstü bir şekilde yükselen herhangi başka bir piyasa varlığının da düzeltmeye girmesini bekleriz” ifadelerine yer verdi.

Kripto uzmanı Çin’in maden yasakları ve kripto para piyasasına uyguladığı baskı gibi haberlerin sadece aşağı yönlü hareketi destekler nitelikte olduğunu belirtti. Gandham kripto para varlıklarıyla ilgili temel verilerin hala değişmediğine dikkat çekiyor.

Yatırım danışmanlığı firması Valkyrie Investments’ın Kripto Varlıklar Yönetimi Araştırma Başkanı Sean Rooney, Çin’in kripto madenlerine uyguladığı yasakların madencilik operasyonlarını Çin’in dışına çıkmaya zorladığını ve bu sürecin tamamlanmasının zaman alabileceğini söyledi.

Rooney, “Çin’de gerçekleşen yakın zamandaki düzenlemeler birçok Bitcoin madencisinin alternatif bölgelere taşınmaya zorladı” dedi. Rooney kripto paralardaki düşüşün uzun ve belirgin bir seviyede olabileceği konusunda uyardı.

Kripto araştırmacısı açıklamasında, “Neredeyse 65 bin dolardan %50’nin çok üzerindeki düşüş Bitcoin yatırımcılarının ileriki haftalarda kendilerini bulanık sularda bulabileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kripto piyasasındaki eğilimlere ilişkin analitik veri sağlayan şirket Trade The Chain’in Araştırma Analisti Nick Mancini, Bitcoin fiyatlarındaki düşüşün en azından bir kısmının madencilik operasyonlarının kapatılması sebebiyle oluşan maliyetleri dengelemek amacıyla Bitcoin stoklarının satılmasından kaynaklandığını söyledi.

Mancini, “Çinli madenciler kapatılma operasyonlarının maliyetini karşılamak için kriptolarını sattıklarından piyasa şu anda arzla dolup taşıyor. Bu, tüm fiyatlar üzerinde olumsuz bir etkiye sahip, altcoin'ler en çok etkilenen alanlar” açıklamasında bulundu.

Analist, yatırımcıların 20 bin dolar seviyesini izleyebileceğini belirterek, bu seviyeden muhtemel bir geri dönüş olabileceğini de sözlerine ekledi.

DailyFX'den Nicholas Cawley, bu tip düşüşlerin kripto piyasalarında nadir olmadığını belirtiyor. Ancak son kripto fiyat çöküşü göz önüne alındığında, yatırımcıların bir yükseliş trendine tutunmaya daha meyilli olabileceğini de ifadelerine ekledi.

Cawley açıklamasında, "Bu hamleleri daha önce de gördük ve büyük olasılıkla tekrar göreceğiz. Kriptolara inanıyorsanız ve bir kripto sahibiyseniz, çıkış stratejiniz daha da ileri bir zamana itildi" görüşlerine yer verdi.

Kripto piyasası gözlemcileri, sektörün dört yıllık döngüler halinde faaliyet gösterme eğiliminde olduğunu, bu sürecin de coşkuyla başladığını, ardından bir çöküş ve kalıcı bir fiyat zayıflama dönemiyle sona erdiğini söylediler. Şimdiye kadar 2013, 2017 ve bu yıl gerçekleşen fiyat hareketlerinde durum böyleydi.

Kripto paralardaki düşüşler Wall Street endekslerinin geçtiğimiz hafta gerçekleşen kötü performansının ardından toparlanmaya çalıştığı dönemde geldi. Bazı stratejistlerse dijital varlıklardaki düşüşün kripto piyasasından çıkıp geleneksel hisse senetlerine geri dönen yatırımcılarla körüklendiğini belirtiyor.

Bitcoin düşerken 3 yatırım stratejisi

 

30.000 doların altına gerileyen Bitcoin yükselişte!

 

Altın, temkinli hareket ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Df24 Haziran 2021 00:20

    Geleceğin paraları fşnasal devrim diye diye bu sanal sahte coinleti üreyip üretip indanlara satıp köşeyi döndüler. Sürüleri iyi yönettiler

  • Gercekler 24 Haziran 2021 00:19

    Bu cripto coinler insanları söğüşlemek için insanların eline verilmişbir umut veya kumar aygıtı! Hiç bir karşılığı olmayan sanal bir finansal oyun coini. Tek doğru tanım bu!

  • Harun24 Haziran 2021 00:17

    Sahte para oldukları anlaşılmaya başlandı. Hepsi bu!

  • Ye24 Haziran 2021 07:50

    Herbiri sahte deil, projesi olanlar var. En hizli, ucyz para transferi gibi. Yada ag uzerinde network baglantisi hizli veri altarim. Yada telekominikasyin altyapilarinda veri data hiz uyumu, yada kendi iclerinde veri degisimi, coin swaplari vb vb.arastir.

  • RECO23 Haziran 2021 12:30

    BİTCOİN 100 BİNE GİDİYOR DİYORLAR