E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin düşerken 3 yatırım stratejisi---

Bitcoin düşerken 3 yatırım stratejisi

Bitcoin düşerken 3 yatırım stratejisi
23 Haziran 2021 - 11:29 borsagundem.com

Bitcoin yılın ilk dönemlerinde gösterdiği rallinin ardından, düzenleyici baskıları ve enerji tüketimi nedeniyle aldığı tepkilerle sert düşüşüne devam ediyor. Peki bu ortamda kripto para yatırımcıları ne yapmalı?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl kripto paraların istikrarlı yükselişi gündeme oturmuştu. Son haftalarda ise Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paraların düşüşü konuşuluyor. Peki şimdi neler olacak? Clem Chambers Forbes’da kaleme aldığı yazıda Bitcoin’in 20 bin doların altına düşeceğini, ikinci büyük kripto para olan Ethereum’un ise bin doların altına ineceğini öngördüğünü söyledi.

Kripto para yatırımcılarının ise piyasaların yüksek riskli olduğunu anlaması gerekiyor. Bu nedenle tüm gün ekran önünde oturarak yatırım fırsatlarının izlenmesi gerekli. Kripto para yatırımları şimdilerde özellikle de volatilite zirvelerdeyken kumar oynamaya oldukça fazla benzerlik gösteriyor. Dalgalanan piyasalarda yatırım yapmak büyük getiriler sağlayabiliyor olsa da, büyük zararlarla da karşılaşılabilir.

Yine de kripto paraların geleceğinin parlak olduğunu düşünen yatırımcılar için başarı elde edebilecekleri stratejiler de bulunuyor. Bunlardan birincisi, düşüş sona erene kadar kripto para piyasalarından uzak durmak ve bir sonraki ödül yarılanmasından önce (halving) Bitcoin satın almak. Bunun ardından ise yatay bir ralli bekleniyor. Yatırımcıların bu noktada 10 bin dolar ile 20 bin dolar arası bir seviyeyi izlemesi gerekecek.

Bu rakamın daha da düşük olma ihtimali olsa da 20 bin altındaki seviyeler alım yapmak için uygun olacak. Zira bir sonraki süreçte 100 bin dolar seviyelerinin görülmesi bekleniyor. İkinci strateji ise dolar maliyeti ortalaması. Bu strateji yatırımcıların düzenli aralıklarla belirli miktarlarda alım yapması anlamına geliyor. Bu nedenle bugün görülen fiyatların bir önemi kalmıyor.

borsagundem.com'un derlemesine göre yatırımcılar yalnızca düzenli alım yapıyor ve piyasa zamanlaması yapmayı bir kenara bırakıyor. Bu strateji ise uzun vadede yükseliş beklenen piyasalarda oldukça olumlu sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Üçüncü strateji ise kripto paralardaki döngüden maksimum verimi alabilmek üzerine çalışıyor. Öncelikle bir kripto para kışının içinde olduğumuzu kabul etmeli ve fiyatı düşen herhangi bir kripto parayla Bitcoin alımı yapmayı düşünmeliyiz. 2017 yılında kripto paralarda yaşanan düşüş, bugünkü tablo için oldukça iyi bir yol haritası çiziyor. Bu stratejilerle ise bir sonraki patlama için dipten alım yapabilirsiniz.

Aynı zamanda merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) ve non fungible tokenlar (NFT) gibi yeni gelişmeleri yakından izlemek gerekiyor. İlk aşamada ortaya çıkan liderlerden düşük miktarda alım yaparak uzun vadede getiri sağlayabilirsiniz. Böylelikle Bitcoin’in uzun vadede göstereceği yükselişten faydalanarak DeFi ve NFT’nin önde gelenlerine yatırımlarınızı aktarabilirsiniz.

Bununla birlikte henüz patlama yaşamamış olan altcoinlerde de fırsatlar yakalanabilir.

Altın, temkinli hareket ediyor

 

30.000 doların altına gerileyen Bitcoin yükselişte!

 

Çin'in ilk kripto para borsası kapanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)