E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto paralara kim ne kadar yatırım yapmalı?---

Kripto paralara kim ne kadar yatırım yapmalı?

Kripto paralara kim ne kadar yatırım yapmalı?
01 Temmuz 2021 - 17:59 borsagundem.com

Kripto paralar riskli varlıklar olmasına karşın sağladıkları olağanüstü getiriler nedeniyle yatırımcıların iştahını kabartmayı sürdürüyor. Mali danışmanlarsa kaybetmesi göze alınamayacak paraların kriptoya yatırılmaması gerektiğini belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto paralar konusu açıldığında mali danışmanların büyük bir çoğunluğu yüksek volatilite oranlarıyla bilinen varlık sınıfına yatırım yapma konusunda çekinceli davranıyor. Mali danışmanlar kaybedilmesi göze alınamayacak miktarlardaki paranın kripto paralara yatırılmaması gerektiğini belirtiyor.

Bu yatırım düsturu kripto paralar için yardımcı olan bir fikir içerse de oldukça genel bir ifade. Danışmanlar müşterilerinin varlıklarının ne kadarını Bitcoin’de ve manşetlerde yer alan diğer kripto paralarda bulundurması gerektiği hakkında daha incelikli bir yol bulmaya çalışıyor.

CNBC’nin haberine göre, yatırım danışmanlığı firması FIT Advisors’ın Kurucusu, Yeminli Mali Müşavir ve Sertifikalı Finansal Planlayıcı Anjali Jariwala kendi mali durumlarını düzene sokmadıkları sürece hiç kimseye kripto paralara yatırım yapmasını tavsiye etmediğini belirtiyor.

Yatırım uzmanı mali durumun düzene sokulması için yatırımcıların sağlam bir acil durum tasarrufuna sahip olması, emeklilik için sağlıklı bir birikimi olması ve çocukların üniversite masrafı ya da ev alınması gibi diğer hedeflere ulaşmak için iyi bir rotada olması gerektiğini belirtiyor.

Jariwala’ya göre müşteriler eğer tüm bu alanlarda gerekli ilerlemeyi kaydettiyse kripto paralarına yatırım bir seçenek olarak ortaya çıkabilir.

Tüm bu şartların karşılanması halinde dahi mali danışman yatırımcıların kripto paralara sınırlı bir miktarda girmesi gerektiğini belirtiyor. Jariwala, bir oran belirlemek için bir hisse senedine ne kadar para yatırılması gerektiğine dair standart kuralı ödünç aldığını söyledi. Söz konusu kurala göre bir hisse senedinin portföylerde %3’ün üzerinde bir yer kaplamaması gerekiyor. Finans uzmanı bir yatırım danışmanı perspektifinden kripto para birimleri için duyduğu en yüksek portföy oranı önerisinin %5 olduğunu belirtti.

Portföy dengeleme kripto yatırımlarında doğru olmayabilir

Jariwala genellikle borsalarda işe yarayan portföylerin yeniden dengelenmesi stratejisinin kripto paralarda işlemediğini söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre portföylerin dengelenmesi yatırımcıların varlık türleri ve hisse senetleri arasında dengeli bir kazanç sağlamak için sıklıkla başvurduğu bir yöntem. Mali danışman bu yönteme örnek olarak herhangi bir mali danışmanın portföylerde %30’un üzerinde hisse senedi bulunmamasına karar vermesi durumunda borsalarda güçlü yükselişler görülmesiyle satışa geçmesini gösteriyor.

Ancak Jariwala kripto paralara %3 oranında yatırım yapan bir müşterisine oranın %6’ya yükselmesine karşın satış yapmasını önermediğini belirtiyor.

Jariwala, “Yatırımın korunması gerektiği konusuna katılıyorum zira ben bir yatırımın çok hızlı bir şekilde satılması taraftarı değilim. Yeniden dengelenme konusundaki normal kurallarımı bu alana uygulamak zor” ifadelerine yer verdi.

Bitcoin'de yükseliş için kritik seviye!

 

Kripto paralardaki yasak kararı onlara yaradı!

 

Dolar küreselde yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fisherman 01 Temmuz 2021 23:24

    Yüzbin dolarlık yatırımla yazılımını falan yap, coin üret, sat köşeyi dön! Güzel iş! Önce biraz yemle sonra tahüüt proje falan diyerek oltaya topla balıkları coinleri yedir yedir yedir! Balık kafalılar oltaya gelir onlar köşeyi döner

  • Crpto01 Temmuz 2021 23:21

    Bu coinlerde Yatırım falan olmaz! Oyın olur sadece! yazılımını yapan istediği kadar üretir ve istediği kadarını istediği fiyattan sürülere yedirir. Sürğlerin eline bı sahte paraları verir, sürğlerden gercek paraları sağar!! Sürüler ise albu hiç bir karşılığı olmayan sahte paralaru ellerine alıp oynar durur, Ana üretici yedirme işini bitirip altın vuruşu yaptımı bu coinlerinde işi biter aşama slama, artık kimse tahtasını kaldıramaz. Cripto coin işi sahtekarlıktır!