E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin'den gözdağı: İstenmeyen sonuçlara yol açabilir---

Kremlin'den gözdağı: İstenmeyen sonuçlara yol açabilir

Kremlin'den gözdağı: İstenmeyen sonuçlara yol açabilir
20 Şubat 2022 - 15:12 borsagundem.com

Ukrayna Rusya krizi ile ilgili gerilim tırmanırken Kremlin'den bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, Donbass hattı üzerindeki durum maksimum düzeyde zorlanıyor. Herhangi küçük bir provokasyon istenmeyen sonuçlara yol açabilir denildi.

Rusya Ukrayna kriziyle ilgili sular durulacak gibi durmuyor. Taraflardan peş peşe açıklamalar gelirken, Ukrayna'nın doğusunda Rus ayrılıkçılarla Ukrayna arasında yaşanan çatışmalar gerilimi daha da tırmandırıyor. Olası bir Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken Rusya'dan bir son dakika açıklaması geldi.

"RUSYA TARİHİ BOYUNCA HİÇ KİMSEYE SALDIRMAMIŞTIR."

Reuters'ın duyurduğu açıklamada, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Donbas hattı üzerindeki durumdan bahsederek, "Donbas hattı üzerindeki durum maksimum düzeyde zorlanıyor. Herhangi küçük bir provokasyon istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Rusya tarihi boyunca hiç kimseye saldırmamıştır. Rusya savaş kelimesini kullanacak son ülke" sözlerine yer verdi.

PUTİN, CİDDİYE ALMIYOR

Batı'nın sürekli olarak işgal için tarih vermesiyle ilgili de konuşan Peskov "Batı'nın Ukrayna işgali için tarihler açıklaması provokatif ve olumsuz sonuçlar doğurabilir. Putin, bu tarih açıklamalarını ciddiye almıyor" ifadeleri kullanıldı.

BELARUS'TAN AÇIKLAMA

Öte yandandan Rusya ve Belarus ise tatbikatlarına hız kesmeden devam ediyor. Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin, Ukrayna'nın doğusunda Donbas'ta durumun kötüleşmesi ve sınırlardaki askeri faaliyetlerin artması nedeniyle Rusya ve Belarus'un ortak tatbikatlara devam edeceğini duyurdu. Hrenin, Belarus ve Rusya "Müttefik Kararlılığı-2022" ortak askeri tatbikatının sona ermesi dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

"ORTAK TATBİKATLARA DEVAM"

Belarus-Rusya Birlik Devleti'nin sınırlarındaki askeri faaliyetlere dikkat çeken Hrenin, "Birlik Devleti'nin sınırlarına yakın askeri faaliyetlerin artması ve Donbas'taki durumun ağırlaşmasıyla ilgili Belarus ve Rusya devlet başkanları, Birlik Devleti'nin askeri birliklerinin tatbikatlara devam etmesine karar verdi." ifadesini kullandı.

AB: Rusya'ya sonsuza dek zeytin dalı uzatmaya devam edemeyiz

Ukrayna'da patlama ve bombardıman sesleri

Rus paralı asker grubu Wagner Donbas'ta ortaya çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kuti20 Şubat 2022 18:54

    Amerika savaş çıksın diye bir tarafını yırtıyor, bunu ilkokul çocuğu bile anlar artık,

  • ALİ KODUŞ20 Şubat 2022 18:08

    bence rusya işgali yapmayacak zaten doğu ukrayna yı özelt bölge yapacak yalnız ukrayna nın önemli yerlini bombalayıp bir ders vereceğini ve ukrayna ya girmeyeceğini düşünmekteyim.

  • Geç bunları 20 Şubat 2022 17:58

    Putin bırak numarayı gerçekten elinde sadece doğal gaz kartı var 5-10 sene sonra petrol ve doğal gazın yüzde ellisinin yerini yenilenebilir enerji alacak o zaman iki as iki sekiz kalacak elinde pokerde ki ismi ölü adamdır.

  • Yorum20 Şubat 2022 17:06

    Her cumartesi her pazar böyle piyasayı germek için böyle haberler yapıp ardından da pazartesi salı düştükten mal alıp perşembe cuma satıyorlar

  • fafa20 Şubat 2022 16:23

    Durmadan tehdit ediyorsun da karşı tarafın eli armut toplayacak?