E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin açıkladı, Türkiye doğruladı---

Kremlin açıkladı, Türkiye doğruladı

Kremlin açıkladı, Türkiye doğruladı
14 Aralık 2015 - 14:40 borsagundem.com

Putin-Erdoğan görüşmesinin iptaline Türkiye'den de onay geldi

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın St.  Petersburg kentinde bu ay düzenlenmesi planlanan Türkiye-Rusya Üst Düzey  İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının gerçekleşmeyeceğini söyledi. 

TÜRKİYE DOĞRULADI

Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı’nın 15 Aralık’ta gerçekleşmeyeceği bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ÜDİK’e ev sahipliği sırasının Rusya’da olduğunu hatırlatarak, söz konusu toplantının daha önce sözü edilen 15 Aralık tarihinde gerçekleşme durumunun bulunmadığını belirtti.
 
RUSYA'NIN AÇIKLAMASI

Moskova'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Peskov,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in  katılması planlanan ÜDİK'in düzenlenip düzenlenmeyeceğine ilişkin soruya, "Hayır  düzenlenmeyecek. Böyle bir toplantı planlanmıyor" cevabını verdi. 
 
Peskov, kasım sonunda yaptığı açıklamada, toplantıya dair resmi bir  iptalin olmadığını ancak çok sayıda soru işareti bulunduğunu söylemişti. 
 
Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesinin ve bunun Rusya'ya  ait olduğunun anlaşılmasının ardından Moskova yönetimi, Türkiye ile birçok  alandaki işbirliğini tek taraflı askıya aldığını açıklamıştı. 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)