E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaBES - HayatKredi alırken sigortayı unutmayın---

Kredi alırken sigortayı unutmayın

Kredi alırken sigortayı unutmayın
28 Temmuz 2013 - 16:57 borsagundem.com

Hiç merak ettiniz mi, kredi bağlantılı hayat sigortasının önemi ne? İşte TSB’den uyarı gibi 5 madde

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Meclis’e sunulan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı üzerine tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Söz konusu tasarıya göre sigorta konusunda da önemli değişiklikler içeriyor. Buna göre; konut finansmanı için verilen krediler başta olmak üzere, bankaların verdikleri tüm kredilerde, tüketicinin açık talebi olmaksızın, kredi ile bağlantılı sigorta yapılamayacak. İşte bu tasarıya sigortacılar büyük tepki gösterirken, sektörün çatı organı Türkiye Sigorta Birliği kısa süre önce yazılı bir açıklama yaparak kredi bağlantılı hayat sigortalarının önemine vurgu yaptı.
Birlikten yapılan açıklamada kredi bağlantılı hayat sigortalarının önemi şöyle sıralandı:
*Bireysel kredilerle bağlantılı olarak yapılan hayat sigortaları, krediyi kullanan kişinin vefatı halinde mirasçılarını, maluliyeti halinde ise kendisini kredi borcu yükünden kurtarmaktadır.
*İhtiyaç kredilerinde nispeten kısa vadeli teminat sunan hayat sigortaları, mortgage kredilerinde daha uzun vadeli ve yüksek bir teminat sağlamaktadır.
*Konut ve mortgage kredilerinde, hayat sigortası yaptırılmamış olması halinde krediyi kullanan kişinin vefat etmesi sonucunda konut satılmakta ve kredi bakiyesi düşüldükten sonra kalan tutar, geride kalanlara ödenmektedir. Hayat sigortasının yaptırılması halinde ise mirasçılar kredi bakiyesinin finansal yükünden kurtularak konutu kullanmaya devam etmektedir.
*Bireysel kredilerin fiyatlandırılması, hayat sigortasının yaptırılıp yaptırılmadığına göre değişiklik gösterebilmektedir. Sigorta yaptırılmaması, bankalar için ek risk yaratacağından bu durum tüketicinin kredi koşullarına olumsuz yansıyarak kredi maliyetini artıracaktır.
*Krediye bağlı hayat sigortaları konusunda bankalar ve tüketicilerin farkındalıklarının artması, kredinin verilmesi aşamasında ve kredi süresi boyunca sağlayacağı teminatlarla taraflara maddi ve manevi kolaylıklar sağlayacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)