E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoza-İpek Grubu'na ikinci baskın---

Koza-İpek Grubu'na ikinci baskın

Koza-İpek Grubu'na ikinci baskın
09 Eylül 2015 - 10:34 borsagundem.com

Koza Grubu'na yönelik polis baskınları sürüyor

Geçen hafta salı günü MASAK ekipleri tarafından operasyon düzenlenen Koza-İpek Holding'e ikinci baskın yapıldı. Reuters'ın Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına dayandırdığı haberine göre ikinci baskında, 'ekiplerin soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için şirketin gelir-gider faturalarına ihtiyaç duyulmasından dolayı' geldikleri belirtildi. Kararın, "Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli Hamdi Akın İpek hakkında Fethullah Gülen terör örgütü yöneticisi olmak, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak suçlarından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında" alındığı belirtildi.
 
Gruba bağlı medya şirketlerinden Bugün TV, Twitter adresi üzerinden baskını duyurdu ve bir fotoğraf paylaştı. Grubun kanalları baskını canlı yayında verirken, Bugün gazetesi de baskını sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. 

"GELİR-GİDER FATURALARI GEREK DUYULMASINDAN DOLAYI..."

Grup bünyesindeki Bugün gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt Reuters'a telefonda yaptığı açıklamada, alınan ikinci bir arama kararı ile şirketlerin gelir gider faturalarına el konulması amacıyla Koza Altın ve Koza Metal'de arama yapıldığını söyledi. Başyurt tarafından bir kopyası Reuters'a iletilen Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği kararında, "Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için gelir gider faturalarına ihtiyaç duyulduğundan Koza Altın İşletmeleri ve Koza Anadolu Madencilik isimli şirketlerin bulunduğu Koza İpek Holding AŞ Merkez Binası ...adresinde arama yapılmasına... " denildi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİSİ'

Kararın, "Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli hamdi akın İpek hakkında Fethullah Gülen terör örgütü yöneticisi olmak, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak suçlarından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında" alındığı belirtildi.

Koza İpek Grubu’nun Bugün, Kanaltürk gibi medya kuruluşlarının aralarında bulunduğu 23 şirkete yönelik baskının gerekçelerinden ilkini‘teröre finansman’ iddiası oluşturmuştu. 

Dün Kaynak Holding'e yönelik İstanbul Mali Şube polisleri baskın düzenlemiş ve Kaynak Holding'e ait 22 şirkette inceleme başlatmıştı. Geçen hafta yapılan baskında gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • deniz09 Eylül 2015 17:22

    uluslararası denetleme şirketleri ile çalışan bu firmalardan bu tarz saçma sapan belgeler istemek neden baskın yapıldığını açıkça ortaya koyuyor, tek amaç gündem değiştirmek zaten burası henüz muz cumhuriyeti olmadı...

  • Yurdum siyaseti09 Eylül 2015 15:22

    İşine gelince iş adamı işine gelince hain bu insanlar bir gecede başkalaşım geçirmedi

  • yurdum haini09 Eylül 2015 15:12

    iki sene önce ülkeye humeyni gibi geleceği tespit edildi! iki sene önce sen çekil ülkeyi ben yöneteceğim diyen amerikadakine bu zevat; "bir gülüşüne her şeyimi bağışlarım" diyen zevattır!

  • örgüt09 Eylül 2015 14:56

    fetö de bir terör örgütü olduğu için aynı pkk gibi finans kaynaklarının araştırılmasında hiç bir sakınca yok! devleti orduyu polisi ele geçirmeye çalışan dinli dinsiz her kim varsa hepsi teröristtir! kur bir parti aday ol gel ülkeyi yönet maçan yiyorsa!

  • Yurdum insanı09 Eylül 2015 14:56

    2 sene önce muteber iş adamı bugün terör örgütü üyesi

  • feza00909 Eylül 2015 13:46

    vah vah güzel ülkem. memleketin derdi ne, yönetenlerin derdi ne

  • taco09 Eylül 2015 12:41

    tek kelimeyle şirket ele geçirme operasyonu

  • Memleketim09 Eylül 2015 11:43

    Baskını yanlış yerde yapıyosun nabaşkan.

  • ÖZ-ÖZ09 Eylül 2015 11:41

    Benim yorumlarımı yayınlamaktan neden korkuyorsunuz, ne gibi bir göbek bağınız var ampül beyinlilerle...

  • c209 Eylül 2015 11:34

    finans kaynakları cökerse örgütde çöker !!! bataklığı kurutma operasyonları bunlar sabır olunmalı, bu operasyonlara mhp-chp-hdp aynı anda tepki verdi hiç sordunuz mu neden acaba ????

  • Türkiye Vatanım09 Eylül 2015 11:27

    Şu anda devletin uğraşması gereken bu mu Allahaşkına . Önce şehitleri engelleyin. AKP ye oy verenler bunların 17 _25 Aralık günahlarına ortak olmayın artık.