E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKöylüleri Binali Yıldırım'ı anlattı ---

Köylüleri Binali Yıldırım'ı anlattı

Köylüleri Binali Yıldırım'ı anlattı
21 Mayıs 2016 - 06:56 borsagundem.com

Habertürk muhabiri Sorel Dağıstanlı, Başbakan adayı Binali Yıldırım'ın doğup büyüdüğü Kayı Köyü'ne gitti. Hemşehrileri Yıldırım'ı anlattı

Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin genel başkan adayı olarak açıklanmasıyla birlikte memleketi Erzincan'da bayram havası yaşanmaya başladı. Habertürk muhabiri Sorel Dağıstanlı, Yıldırım'ın doğup büyüdüğü Kayı Köyü'ne giderek hemşehrileriyle görüştü. İşte o haber:

AK Parti’de genel başkan adayı olarak ismi açıklanan Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan heyecanlı. Artık her caddede, her sokakta “Başbakan’ımız, gururumuz” pankartlarını görebilirsiniz. Ama bir yer var ki orada bu heyecan ve gururu sadece insanların yüzlerine bakarak anlayabilirsiniz. Orası Yıldırım’ın köyü; Kayı. Adaylık açıklamasının ardından Kayı Köyü’ne gittik ve köy sakinleri ile konuştuk.

İlkokul bitene kadar Kayı Köyü’nde kalmış Binali Yıldırım. Sonrasında, eğitim hayatı için dedesinin desteği ile köyden ayrılmış. “Ama buraları hiç unutmadı, fırsat buldukça hep gelir” diyor Kayı Köyü sakinleri.

‘HEP KİTAP OKURDU’: Mehmet Şerif Yıldırım, Binali Yıldırım’ın akrabası. “Amca çocuklarıyız, daha doğrusu torunlarıyız” diyor. Binali Yıldırım’ın kırları çok sevdiğini belirten Şerif Yıldırım, “Okumayı da çok severdi, hiç boş kalmazdı. Boş zamanı var ise hemen kitap alırdı eline. Dedesi rahmetli Bekir Amcam ona okumada çok destek verdi. O okuttu” ifadesini kullanıyor.

‘SORUYU BİR TEK O BİLDİ’: Behçet Haberdar, emekli öğretmen. İstanbul’da liseyi bitirdikten sonra köyüne geri dönmüş. Bir gün yolda 7-8 çocuk görmüş. İçlerinde Binali Yıldırım da varmış. Behçet Haberdar gerisini şöyle anlatıyor: “Çocuklara ‘Okuyor musunuz?’ diye sordum. ‘Evet’ dediler. ‘1 metreküpte kaç desimetreküp var?’ diye sordum. Arkadaşları birer birer geri çekildi. Binali Bey öne çıktı ve ‘Bin desimetre’ dedi. O zamandan belliydi. Çok zekiydi.”

‘O ZAMANDAN YOLLAR YAPMASINDAN BELLİYDİ’: Aynı dönemde ilkokulu okuyan Ahmet Ekinci de Yıldırım’ın çok çalışkan olduğunu söylüyor. Ekinci oynadıkları oyunları şöyle aktarıyor: “Suşehri tarafından pancar arabaları geçerdi. Biz o arabalar Çobanlı rampasından çıkarken arkasından pancarları alırdık. Onlardan oyuncak arabalar yapardık. Binali Yıldırım topraktan yollar yapardı ve orada oynardık. Çocuktuk işte. O zamandan yollar yapmasından belliydi bugün demek ki.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İndra Gandi21 Mayıs 2016 12:11

    Boşuna kendinizi yormayın.Bu millet, bu paparayı yemez.Vatandaş olarak biz akp için pamuğu hazırladık..