E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKovid kaynaklı mali zorlukları para aklamak için kullanıyorlar---

Kovid kaynaklı mali zorlukları para aklamak için kullanıyorlar

Kovid kaynaklı mali zorlukları para aklamak için kullanıyorlar
10 Mart 2021 - 11:20 borsagundem.com

Para aklama için çeşitli yöntemler ortaya çıkmaya devam ederken suç örgütlerinin yeni odağı salgın dönemi mali sıkıntı yaşayan kitleler oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Para aklama için çeşitli yöntemler ortaya çıkmaya devam ederken suç örgütlerinin yeni odağı salgın dönemi yaşanan mali sıkıntı yaşayan kitleler oldu

Uzmanlar, suçluların gençlerin kovid ile ilgili mali sıkıntılarını kullanarak onları farklında olmadan para aklama sistemlerinin parçası yaptıklarını belirtiyor. Dolandırıcılık önleme servisi Cifas, 10 parasal dolandırıcılık vakasından dördünden fazlasının, geçen yıl artan sayılarla 21 ila 30 yaş arasındaki genç kurbanları kapsadığını söyledi.

Bankalar, suçluların sosyal medyada iş için mücadele eden "Kovid kuşağını" hedef alan sahte iş ilanları yayınladığını söyledi. Bu ilanlar krizi istismar eden daha geniş bir dolandırıcık ağının bir parçası.

Suçlular, bankalara daha az şüpheli görünmesi için parayı hesaplar arasında taşımak isterler. Para taşıyıcılarına hesaplarının kullanılmasına izin verdikleri için bir ödeme yapılır. Genellikle paranın kaynağı hakkında soru sormazlar.

Bu işi bırakmaya çalışan gençler olduğunda suçlular tarafından şiddetle tehdit edilebilir. Hesaplarının kullandırmanın cezası yüksek ihtimalle hapis cezası. Ayrıca banka hesaplarının tamamen kapatılması ve sicillerine işlenecek mali suç bilgileri nedeniyle gelecekte herhangi bir kredi başvurusunda bulunmanın çok zorlaşacak olması gibi zorluklarla karşı karşıya kalabilirler.

Cifas'tan alınan son rakamlara göre, 2020'de 21 ila 30 yaşındakileri ilgilendiren 17.157 şüpheli para toplama faaliyeti vardı ve bu bir önceki yıla göre % 5 arttı.

Bankaları temsil eden UK Finance'in ekonomik suçlar genel müdürü Katy Worobec şunları söyledi: "Suçlular, sahte iş ilanlarını kullanarak bu zor zamanda iş bulmakta zorlananları acımasızca avlıyor. Herkesi temkinli olmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda, çevrimiçi platformlar, para toplama faaliyetini teşvik etmek için kullanılan içeriği tespit etmek ve kaldırmak için hızlı hareket etmelidir."

 

TSB'nin dolandırıcılık başkanı Ashley Hart, "Pandemi boyunca, halka yönelik karmaşık saldırılarda bir artış gördük. Bankalar ve diğer işletmeler, müşterilerini korumak ve suçluları yakalamaya yardımcı olmak için çabalarını artırmalılar," dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)