E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorku evleri polisin takibinde---

Korku evleri polisin takibinde

Korku evleri polisin takibinde
07 Mart 2016 - 14:27 borsagundem.com

Türkiye'de mantar gibi çoğalan 'Korku evleri' mercek altında!

İlk olarak İstanbul’da birkaç üniversiteli gencin kiraladığı evde başlattıkları oyun, İzmir ve Ankara gibi büyük kentlere de sıçradı ve adeta bir salgın halini aldı.

Hafta sonu gençlerin eğlence ve adrenalin oyunu olarak rağbet gösterdiği evlerde gizemli ve korku seanslarının sabahlara kadar müşteri bulduğu belirtiliyor. Kişi başı ücreti semtine göre 15 ile 100 TL arasında değişen adrenalin evlerine en az 2 en fazla 6 kişi gidebiliyor.

Randevulu gidilen evlerin giderek çoğalması, olayın kayıtdışı boyutunu gündeme getirdi. Hiçbir vergi kaydı olmadan elde edilen yüksek kazanç Maliye Bakanlığı’nın dikkatini çekti. Maliye ve polis bu evleri mercek altına aldı. Savcılık yetkilileri, bu evleri işletenlerle ilgili yasalarda karşılığını bulan açık bir hüküm bulunmadığını, konunun “Kabahatler Kanunu” kapsamında değerlendirilebileceğini belirtti. Kayıtdışı ticari faaliyete dönüşen oyun odalarının tespiti ve işlem yapılması halinde vergi cezaları da gündeme gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)