E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömüre yüzde 15 ve yüzde 22 olmak üzere peş peşe zam---

Kömüre yüzde 15 ve yüzde 22 olmak üzere peş peşe zam

Kömüre yüzde 15 ve yüzde 22 olmak üzere peş peşe zam
28 Ekim 2021 - 14:31 borsagundem.com

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, kömüre bir ay önce yüzde 15, geçen hafta da yüzde 22 oranında zam yapıldığını söyledi.

Çimento sektörü girdilerinden biri olan kömüre zam yapıldığını belirtti.

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, kömüre bir ay önce yüzde 15, geçen hafta da yüzde 22 oranında zam yapıldığını söyledi.

'Fiyat daha da yükselebilir'

Yücelik, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada, "Küresel piyasada zaten çok yüksek olan kömür fiyatları Çin ve Hindistan'daki talebin artması ile daha da yükselebilir. Bu kısmı sektör olarak endişe ile takip ediyoruz. Hem kömür fiyatları hem de navlunlar sektörümüz için sürdürülemez noktada, bu iki konuda ülkemizin de çeşitli teşviklerle reel sektörü desteklemesi hem enflasyonla mücadele, hem de yurtdışı rekabet gücümüz için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Çin'in tavan fiyat uygulaması

Yücelik Çin'in kömüre tavan fiyat uygulaması ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Yücelik, "Çin'in lokal piyasada kömür fiyatları için üst limit koyması kendi enerji sektörünü ve sanayisini korumak için attığı önemli bir adım, sanayisinin ihracat gücünü ve maliyet seviyesini korumak için bu tarz bir uygulamaya gidildi. Bu konuya ek olarak Avustralya'dan uzun süreden sonra kömür alımına izin verildi. " diye konuştu.

Dünyanın büyük bir bölümünü etkisi altına alan enerji krizi Çin’de de kömür fiyatlarının tırmanışa geçmesine neden olmuş, kömür ile çalışan elektrik santralleri zarar etmeye başlamıştı. Zhengzhou gösterge kömür vadelileri bu ayın başında ton başına 1.980 yuan (311 dolar) ile rekor kırarken, spot fiyatlar daha da yükseldi.

Kömürde dalgalanma sürüyor

 

Kömür yanmaya devam ediyor

 

Çin'de sel felaketi kömür fiyatlarında rekor getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali01 Kasım 2021 18:03

    Şundan arttı bundan arttı. neticeye bakın dar gelirli perişan durumda. Allah Yardım etsin. Durumu olanlar bu günlerde fakir fukaraya el uzatsın.

  • solcu yurttaş28 Ekim 2021 22:37

    bu millete haktır revadır.zamları haklı ve yerinde  buluyorum.zam yiğidin kamçısıdır.

  • VS28 Ekim 2021 21:34

    2021 Mayıs ayının 15 inde 1 ton Rus kömürünü 960 TL'den aldım.simdi aynı kömür 2 bin TL ve kömür yok.bu nasıl zam ne dolar ne altın kömür zammına yetişemiyor

  • Son28 Ekim 2021 21:16

    Bistte kömürle alakalı şirketler hangileri?😉

  • Aga28 Ekim 2021 19:56

    Halaa yandas yorumlar goruyorum, yazik bunlar oldukca olmeden gitmwz bunlar iyi olunca biz yaptık kotu olunca dis gucler yazik yazik gidin bakin bakalim yat limanlarinda ki zenginler mazotu kaca alıyor cifti uretici kaca aliyor bu bile yetmez mi neye kimlere hizmet ettiginizi yok oyle din iman vatan sakarya soylemleri bos bos bunlardan once vatan isgal alti damiydi

  • Berber Bekri 28 Ekim 2021 18:32

    Yerinde ve çok isabetli olmuştur... kömür yakamayan doğalgaz yaksın hem yerli hem milli karadeniz de para bile vermeyin gidin alın yakın...Ekmek bulamayan pasta yesin Haydi Türkiye ileri...

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ28 Ekim 2021 16:28

    kılıçtaroğlu nun dünya dan haberi yok ki o ne yaptığınıda bilmiyor bir türlü .eğer bu haberi okur ise pazartesi yine milleti hükümete karşı kışkırtır ve ayaklandırır.bilmiyorki tüm dünya da tüm emtia tüm devletler her gün zam üzerine zam yaptığını.

  • MD..Edep..Edep..28 Ekim 2021 20:23

    Hemşerim Gılcdar babamın oğlu değil,  hadi onun dünyadan haberi yok.. Senin bu ülkeden ve milletten haberin yok farkında mısın sen.. İşiniz gücünüz çakallık, algı vb. antin kuntin işler. Sen sen ol kişilerin peşinden değil ilke ve değerlerin peşinden koş.. Bu dünyayı geçtik işiniz iş te.. Ahiretinizi çok merak ediyorum..

  • Hehe28 Ekim 2021 16:14

    Zamciktir o zamcik zam olsa durmazdik gerci bu millet nelere durdu bunami birsey diyecej gerci bir dogalgaz kullaniyoruz bizene degilmi komuru kim ne yapsin

  • Servergazi 28 Ekim 2021 16:05

    Hindistan ve Çin’den dolayı kömür fiyatları yükselmeye devam ediyor diyor.Yorum yazanlarda her zammı gördüğünde hükümete bağlıyor.Şu an senin Kılıçdaroğlu olsaydı zamlardan başını kaldıramazsın.O günlerde gelecek.

  • BORSACI28 Ekim 2021 15:26

    donuza kadar soyacagım varmı bana yan bakan diyen bir koltuk sevdalısı var allah ülkemi korusun.

  • Türkoğlutúrk28 Ekim 2021 15:04

    Zam hastalığı na yakalandı yapmadan duramiyor.birileride kazık yemeden zevk alır hale geldi,daha yokmu diyorlar.olan bize oluyor.

  • ALİ KODUŞ28 Ekim 2021 16:29

    ulan sanki bir ülkemizde zam yapıyor amma da cahil ve bilgisizmisin.veya art niyetli.